Kalabrija – dežela, ki vas bo zapeljala

Opis: 

Kalabrija leži na skrajnem jugu italijanskega škornja. Obdajata jo Tirensko morje na zahodu in Jonsko morje na vzhodu. Toplo podnebje, čudovite modre barve morja, skalne obale s peščenimi plažami, skrivnostna pogorja v notranjosti, bogata zgodovinska dediščina in prijetni okusi tradicionalnih jedi vabijo obiskovalce. Kalabrija, zibelka Velike Grčije (Magna Graecia) nas navdušuje s svojimi arheološkimi področji, predvsem pa s slavnima grškima kipoma, ki so jih našli v morju - “Bronzi di Riace”. Navdušuje z malimi vasicami na jugu, kjer je še živa grška kultura, ali pa z zapuščenimi vasicami, kjer vladajo duhovi… Preseneča nas s številnimi mesteci, ki nosijo laskavo oznako “najlepša italijanska mesta”, med njimi so Gerace, Santa Severina, Rossano, Corigliano Calabro…, ki rastejo po gričih visoko v nebo. Užitek bo odkrivati aragonske gradove, se sprehajati po ribiških vasicah ali pa broditi po toplem turkiznem morju. Kalabrija je v primerjavi z drugimi italijanskimi deželami kot turistična destinacija precej zapostavljena. Na našem krožnem potovanju jo boste spoznali in prepričani smo, da jo boste potem gotovo uvrstili med vaše “najpriljubljenejše”!

PRIPOROČEN ČAS IZLETA: pomlad in jesen

* Za posodobljeno ponudbo nas povprašajte in pripravili vam bomo prilagojeno ponudbo !

Med ogledi vam lahko vključimo dodatne degustacije in oglede: pokušino slavne rdeče čebule »cipolla di Tropea«, Kalabrija je znana po okusnih agrumih, njen najpomembnejši je vsekakor begamot. Iz njega se pridobiva eterično olje bergamota, ki je sestavina mnogih parfumov – možnost ogleda pridelave in nakupa, med vonji s katerimi je bogata Kalabrija je tudi sladki koren – liquirizia«, cedra in sivka.

PROGRAM VAM LAHKO PRIPRAVIMO Z LETALOM ALI AVTOBUSOM

TRAJANJE IZLETA 5 ali 6 dni / PO ŽELJI SKUPINE

CENA izleta je odvisna od termina, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Podobne ponudbe

Ponudba, ki je ne smete zamuditi

NOVO V PONUDBI

LOMBARDIJA

Brescia - Jezero Iseo - Franciacorta

NOVO ZA ZAKLJUČENE SKUPINE

Vabljeni na festival cvetja v SANREMO – parado alegoričnih vozov okrašenih s cvetjem med tisočerimi vonji in barvami …

NOVO ZA ZAKLJUČENE SKUPINE

Ogled naravnega rezervata »Foci dello Stella« in tipičnih ribiških hišic »Casoni di Marano«

NOVO ATRAKTIVNO

Atraktivno potovanje v osrčje švicarskih Alp.

NOVO V PONUDBI

Raznolika pokrajina prepletena z ravnicami, griči, vinogradi, oljčnimi nasadi, s hrastovimi gozdovi in čudovitimi srednjeveškimi mesti.

ZA ZAKLJUČENE SKUPINE

Na južni strani Alp leži slikovito jezero Maggiore, ki velja za drugo največje jezero v Italiji.

CInque terre – pet dežel sestavlja pet slikovitih vasic, lično zloženih ob ostre klife strnjenih vzdolž enega najbolj slikovitih odsekov ligurske obale.

Toskana je ena najbolj zanimivih dežel Italije in prav toskansko narečje je temelj italijanskega knjižnega jezika.

Privlačen izlet v vedno zanimivo "mesto na vodi". Vožnja z ladjico po Beneški laguni, ogled glavnih znamenitosti, čas za samostojno raziskovanje beneških ulic ...

NOVO V PONUDBI

»Okusi Italije« izlet, v iskanju kulinaričnih doživetij Emilije Romanje, na katerem boste obiskali in si ogledali čudovita italijanska mesta: Modeno, Parmo in Mantovo.

NOVO V PONUDBI

Pestra paleta brav in ukusov z obiskom drevesnice, Ostržkov park, vrtovi vile Garzoni, hiša metuljev ter nadvse zanimiv vrt citrusov … VABLJENI !

Gardsko jezero ima poleg odlične lokacije še obilo nanizanih starih romantičnih mestec na obeh bregovih.

NOVO V PONUDBI

Rimska cesta, ki je povezovala Piacenzo v notranjosti italijanskega škornja z Riminijem ob Jadranskem morju, še vedno služi svojemu namenu in teče po rodovitnem osrčju dežele Emi

ZABAVA ZA VSO DRUŽINO

Gardaland je največji zabaviščni park v Italiji blizu Verone ob Gardskem jezeru.

ODHOD NOVA GORICA

ČAROBNA MESTECA POKRAJINE VENETO

MAROSTICA - BASSANO DEL GRAPPA

PO ŽELJI SKUPINE DECEMBER

PREDBOŽIČNI IZLET

Nam najbližja italijanska regija ponuja raznovrstno pokrajino; od Jadranske obale na jugu čez plodne planjave proti goratemu severu.

Back to top