Čarobna Mesteca - Marostica - Bassano del Grappa

ODHOD NOVA GORICA
Opis: 

ČAROBNA MESTECA POKRAJINE VENETO

MAROSTICA - BASSANO DEL GRAPPA

PO ŽELJI SKUPINE DECEMBER

PREDVIDENI POTEK IZLETA:

Odhod avtobusa iz Nove Gorice – pred ZAVAROVALNICO TRIGLAV ob 08:00 uri.

Vožnja v Italijo ter dalje mimo Portogruara v pokrajino Veneto. Naš prvi postanek bo v mestecu MAROSTICA, ki slovi po šahu z živimi figuram. Prireditev se odvija vsaki dve leti, na soda leta. Dogodek poleg prebivalcev mesta privabi veliko turistov, ki jih zanima partija šaha, v kateri namesto figur na šahovskem polju stojijo pravi ljudje. Praznik šaha poteka na trgu - Piazza degli Scacchi, ki je spremenjen v ogromno šahovnico na prostem. Sprehod po znamenitem trgu s pogledom na mogočni grad in njegovo obzidje. Pot nas bo dalje vodila v BASSANO DEL GRAPPA - majhno mestece ob vznožju Dolomitov, kjer zasneženo hribovje v ozadju ponuja čaroben prizor. Eno najbolj očarljivih italijanskih mest, je prepoznavno predvsem po štirih stvareh; svojem pokritem lesenem mostu »Ponte Vecchio«, katerega avtor je slavni italijanski arhitekt Andrea Palladio; po vojaški zgodovini na gori “Monte Grappa”; po lokalni proizvodnji keramike in po močnem žganju (grappa) katerega proizvajajo. Med sprehodom po mestu bomo obiskali destilarno in si ogledali muzej tropinovca – MUSEO DELLA GRAPPA, kjer so razloženi destilacijski procesi pridobivanja odličnega lokalnega žganja. Pokušina žganj in možnost nakupa. Po ogledu bo nekaj prostega časa namenjenega obisku predbožičnega sejma, kjer boste na stojnicah lahko okušali lokalne dobrote, ter kupili spominke in božična darila. Polni prijetnih vtisov se bomo v poznih popoldanskih urah podali proti domu. Prihod domov v večernih urah.

»Pridržujemo si pravico do spremembe vrstnega reda ogledov – vendar zaradi tega ne bo okrnjena prvotna zamisel programa.»

CENA odvisna od kraja odhoda, števila potnikov in storitev vključenih v ceno 

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, cestnine in ostale pristojbine, zunanje oglede po programu, ogled in degustacija žganja Museo della Grappa, slovensko spremstvo, pripravo in organizacijo izleta ter DDV.

DOPLAČILA: morebitne dodatne vstopnine, obroke ter vse kar ni navedeno pod cena vključuje.

OPOZORILO: Izlet bo izveden v vsakem vremenu. Priporočamo topla oblačila in obutev.

Iz izkušenj vas opozarjamo, da je na sejmih predvidena gneča zato prosimo za razumevanje.

Podobne ponudbe

Ponudba, ki je ne smete zamuditi

NOVO V PONUDBI

LOMBARDIJA

Brescia - Jezero Iseo - Franciacorta

NOVO ZA ZAKLJUČENE SKUPINE

Vabljeni na festival cvetja v SANREMO – parado alegoričnih vozov okrašenih s cvetjem med tisočerimi vonji in barvami …

NOVO ZA ZAKLJUČENE SKUPINE

Ogled naravnega rezervata »Foci dello Stella« in tipičnih ribiških hišic »Casoni di Marano«

NOVO ATRAKTIVNO

Atraktivno potovanje v osrčje švicarskih Alp.

NOVO V PONUDBI

Raznolika pokrajina prepletena z ravnicami, griči, vinogradi, oljčnimi nasadi, s hrastovimi gozdovi in čudovitimi srednjeveškimi mesti.

ZA ZAKLJUČENE SKUPINE

Na južni strani Alp leži slikovito jezero Maggiore, ki velja za drugo največje jezero v Italiji.

CInque terre – pet dežel sestavlja pet slikovitih vasic, lično zloženih ob ostre klife strnjenih vzdolž enega najbolj slikovitih odsekov ligurske obale.

Toskana je ena najbolj zanimivih dežel Italije in prav toskansko narečje je temelj italijanskega knjižnega jezika.

Privlačen izlet v vedno zanimivo "mesto na vodi". Vožnja z ladjico po Beneški laguni, ogled glavnih znamenitosti, čas za samostojno raziskovanje beneških ulic ...

NOVO V PONUDBI

»Okusi Italije« izlet, v iskanju kulinaričnih doživetij Emilije Romanje, na katerem boste obiskali in si ogledali čudovita italijanska mesta: Modeno, Parmo in Mantovo.

NOVO V PONUDBI

Pestra paleta brav in ukusov z obiskom drevesnice, Ostržkov park, vrtovi vile Garzoni, hiša metuljev ter nadvse zanimiv vrt citrusov … VABLJENI !

Kalabrija leži na skrajnem jugu italijanskega škornja. Obdajata jo Tirensko morje na zahodu in Jonsko morje na vzhodu.

Gardsko jezero ima poleg odlične lokacije še obilo nanizanih starih romantičnih mestec na obeh bregovih.

NOVO V PONUDBI

Rimska cesta, ki je povezovala Piacenzo v notranjosti italijanskega škornja z Riminijem ob Jadranskem morju, še vedno služi svojemu namenu in teče po rodovitnem osrčju dežele Emi

ZABAVA ZA VSO DRUŽINO

Gardaland je največji zabaviščni park v Italiji blizu Verone ob Gardskem jezeru.

PREDBOŽIČNI IZLET

Nam najbližja italijanska regija ponuja raznovrstno pokrajino; od Jadranske obale na jugu čez plodne planjave proti goratemu severu.

Back to top