Gardsko jezero

Opis: 

Gardsko jezero ima poleg odlične lokacije še obilo nanizanih starih romantičnih mestec na obeh bregovih. Italijani tu znova dokažejo, da so pravi mojstri tako za kulinarične kot modne užitke. Pice, različne kave in sladice, domače vino, liker iz limon, oljčno olje, testenine in slaščičarne so na vsakem vogalu. Očarljiva mesta, ki človeka prevzamejo zaradi obalne promenade, v notranjosti pa skrivajo zavite, ozke ulice s starimi, a lepo obnovljenimi hišami, polnimi rož.

OGLEDI:

* vasica Malcesine, katere slikovito lego ob vznožju gore Monte Baldo dopolnjujejo tlakovane uličice, pisana pročelja zgradb in mogočen grad Scaligero z reprezentativnim, 31 metrov visokim grajskim stolpom.

* Limone sul Garda. Ime za mestece izvira iz latinske besede ‘limen’, ki pomeni meja; veliko bolj priljubljeno pa je mnenje, da ime izvira iz limone – lokalnega proizvoda, ki ga v vasi gojijo že stoletja. Strma jezerska obala ni omogočala gojenje limonovcev, zato so prebivalci navozili prst, naredili terase in rastlinjake, ki so drevo obvarovali pred mrzlimi severnimi vetrovi. Objezersko sprehajališče, pisana pročelja hiš, mestno pristanišče in poulični lokali spominjajo na mesteca, ki jih lahko videvamo ob morju.

* letoviško in zdraviliško mestece Sirmione, ki leži na ozkem polotoku skoraj sredi jezera. Lepa lega in prijetno podnebje sta že v davnini privabljali imenitnike, da so si tukaj gradili vile, med njimi tudi slavnega rimskega pesnika Katula, ki je rad opeval lepote Sirmiona in okolice. Sprehodili se bomo po mestecu mimo mogočne utrdbe Scaligera in se prepustili utripu živahnih ulic.

ODHOD: po želji skupine / 1 dan ali 2 dni

MOŽNI DODATNI OGLEDI:

Gardone Riviera - posestvo Vittoriale in botanični vrt Andreja Hellerja

Vožnja v Gardone Riviera. Obisk posestva Vittoriale, ki je nekoč pripadalo italijanskemu pesniku Gabrielu d'Annunziu (1863-1938), danes pa predstavlja spominski kompleks, ki pripoveduje o viharnem življenju tega nenavadnega človeka: pesnika, pisatelja, dramatika, predstavnika italijanske nove romantike in simbolizma ter evropske dekadence, politika in vojaka. Videli bomo skrivnostno vzdušje njegovega doma v vili Priori, bogato opremljeni z umetniškimi deli, gledališče na prostem, protipodmorniško torpedovko, letalo, s katerim je poletel nad Dunaj, vojno ladjo Puglia (darilo prijateljev iz vojnih let), čudovite vrtove in parke, stare avtomobile in ne nazadnje njegov mavzolej, od koder je prekrasen pogled na Gardsko jezero. Nato si bomo ogledali čudovit botanični vrt Andréja Hellerja, kjer rastejo rože z vsega sveta - od afriških in azijskih, pa vse do južnoameriških vrst. Občudovali bomo cvetje, drevesa in grmovnice, ki se prepletajo med potoki in ribniki, park pa krasijo tudi številne skulpture in instalacije znanih umetnikov.

CENA izleta je odvisna od termina, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

 

Podobne ponudbe

Ponudba, ki je ne smete zamuditi

NOVO V PONUDBI

LOMBARDIJA

Brescia - Jezero Iseo - Franciacorta

NOVO ZA ZAKLJUČENE SKUPINE

Vabljeni na festival cvetja v SANREMO – parado alegoričnih vozov okrašenih s cvetjem med tisočerimi vonji in barvami …

NOVO ZA ZAKLJUČENE SKUPINE

Ogled naravnega rezervata »Foci dello Stella« in tipičnih ribiških hišic »Casoni di Marano«

NOVO ATRAKTIVNO

Atraktivno potovanje v osrčje švicarskih Alp.

NOVO V PONUDBI

Raznolika pokrajina prepletena z ravnicami, griči, vinogradi, oljčnimi nasadi, s hrastovimi gozdovi in čudovitimi srednjeveškimi mesti.

ZA ZAKLJUČENE SKUPINE

Na južni strani Alp leži slikovito jezero Maggiore, ki velja za drugo največje jezero v Italiji.

CInque terre – pet dežel sestavlja pet slikovitih vasic, lično zloženih ob ostre klife strnjenih vzdolž enega najbolj slikovitih odsekov ligurske obale.

Toskana je ena najbolj zanimivih dežel Italije in prav toskansko narečje je temelj italijanskega knjižnega jezika.

Privlačen izlet v vedno zanimivo "mesto na vodi". Vožnja z ladjico po Beneški laguni, ogled glavnih znamenitosti, čas za samostojno raziskovanje beneških ulic ...

NOVO V PONUDBI

»Okusi Italije« izlet, v iskanju kulinaričnih doživetij Emilije Romanje, na katerem boste obiskali in si ogledali čudovita italijanska mesta: Modeno, Parmo in Mantovo.

NOVO V PONUDBI

Pestra paleta brav in ukusov z obiskom drevesnice, Ostržkov park, vrtovi vile Garzoni, hiša metuljev ter nadvse zanimiv vrt citrusov … VABLJENI !

Kalabrija leži na skrajnem jugu italijanskega škornja. Obdajata jo Tirensko morje na zahodu in Jonsko morje na vzhodu.

NOVO V PONUDBI

Rimska cesta, ki je povezovala Piacenzo v notranjosti italijanskega škornja z Riminijem ob Jadranskem morju, še vedno služi svojemu namenu in teče po rodovitnem osrčju dežele Emi

ZABAVA ZA VSO DRUŽINO

Gardaland je največji zabaviščni park v Italiji blizu Verone ob Gardskem jezeru.

ODHOD NOVA GORICA

ČAROBNA MESTECA POKRAJINE VENETO

MAROSTICA - BASSANO DEL GRAPPA

PO ŽELJI SKUPINE DECEMBER

PREDBOŽIČNI IZLET

Nam najbližja italijanska regija ponuja raznovrstno pokrajino; od Jadranske obale na jugu čez plodne planjave proti goratemu severu.

Back to top