Edinstvena reka Una

ZA ZAKLJUČENE SKUPINE
Opis: 

Una, mejna reka med Hrvaško ter Bosno in Hercegovino, je ime dobila že v času Rimljanov. Ko so videli njeno lepoto in slišali žuborenje slapov, so obstali in rekli ‘una’, kar pomeni edinstvena.

Opis izleta:

Vabljeni na dvodnevni izlet v čudoviti svet reke Une, ki je ena izmed najlepših in najčistejših rek v Evropi. Ogled slapov Štrbački buk. Bihać – bosanski Maldivi sprehod po mestu, čas za pravo turško kavo, ogled džamije, ki je svojevrstna posebnost, muzej 1. zasedanja AVNOJ-a.

PRIPOROČLJIV ČAS ZA IZLET: pozno spomladi, poleti in zgodaj v jeseni

PREDVIDEN PROGRAM POTOVANJA:

1. dan: SLOVENIJA – BIHAĆ malica, večerja, nočitev

Odhod avtobusa v jutranjih urah. Vožnja proti Hrvaški, prestop meje in nadaljevanje vožnje mimo Reke ter dalje proti Bosni in Hercegovini do Narodnega parka Una. Najprej se bomo napotili do domače malce posebne gostilne, kjer nam bodo postregli z malico med drugim tudi t.i. bosanski lonac. Pot bomo nato nadaljevali do naselja Martin Brod, kjer se Una in njen pritok Unac združujeta v mogočen slap. Pot nas bo dalje ob reki Uni do zbirnega mesta, kjer se bomo presedli na manjše avtobuse in si ogledali Štrbački buk, največji slap na Uni. Po ogledu vožnja v Bihać, namestitev v hotelu in večerja. Nočitev.

2. dan: BIHAĆ – SLOVENIJA zajtrk, kosilo

Po zajtrku se bomo podali na ogled “bosanskih Maldivov” – mesta Bihać. Mesto, ki leži ob reki Uni, je bilo poseljeno že v paleolitiku. V njem se vzhod dotika z zahodom, staro z novim. Sprehodili se bomo skozi mesto in si ogledali številne znamenitosti. Videli bomo Kapitanov stolp, ki je po legendi rešil življenje pred Tatari ogrsko-hrvaškemu kralju Beli IV, ki je zato proglasil Bihač za svobodno mesto. Zraven stolpa se nahaja kamena grobnica, v bližini pa so tudi džamija Fethija, edini evropski oratorij v gotskem stilu, cerkev sv. Antona in muzej 1. zasedanja AVNOJ-a, po katerem je mesto Bihać tudi najbolj znano. Ogled muzeja in nato prosti čas za osvežitev v eni izmed številnih kavarn na čudovitem obrežju reke Une ali možnost nakupov na mestni tržnici. Ob dogovorjeni uri vožnja proti domu s postankom v Rastokah, kjer se nahajajo prečudoviti slapovi, brzice in mala jezera. Napotili se bomo do prijetnega gostišča, kjer bomo imeli pozno kosilo. Sledi vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Možnost prilagoditve programa vašim željam. Dvodnevni izlet lahko nadgradimo s postankom na drugih lokacijah; z degustacijo ali kosilom; ogledom nacionalnega parka Plitvička jezera; ogled Karlovca; večdnevni rafting na Uni - po želji.

CENA izleta je odvisna od termina, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Podobne ponudbe

Ponudba, ki je ne smete zamuditi

IZLET Z LADJICO

Otok CRES je redko naseljen in poln naravnih čudes ter neokrnjene narave. Brez dvoma boste navdušeni nad raznolikostjo otoka in videli boste pravo lepoto razčlenjene obale Jadrana.

NOVO ZA ZAKLJUČENE SKUPINE

Skrbno izpeljane serpentine, ovinki, stalno novi pogledi na največji smrekov in borov gozd v Evropi. Ob cesti so številne skulpture in mini razstave.

NOVO V PONUDBI

LOMBARDIJA

Brescia - Jezero Iseo - Franciacorta

NOVO V PONUDBI

Raznolika pokrajina prepletena z ravnicami, griči, vinogradi, oljčnimi nasadi, s hrastovimi gozdovi in čudovitimi srednjeveškimi mesti.

ZA ZAKLJUČENE SKUPINE

V Pivški kotlini je kar 17 presihajočih jezer, ki v poletnih mesecih izginejo in se počasi spremenijo v pisane travnike. Z jesenskim dežjem pa se ponovno polnijo…

ZA ZAKLJUČENE SKUPINE

Podobo mesta v objemu rek Save in Kokre zaznamuje mestno obzidje s tremi obnovljenimi stolpi, gotska cerkev sv. Kancijana ter številne meščanske hiše.

BOGATA KULINARIKA

SOMBOR-SUBOTICA-JEZERO PALIĆ-NOVI SAD-SREMSKI KARLOVCI

ODHOD: po želji skupine

VIKEND V MESTU

Lepotica ob Donavi s prekrasnimi palačami, cerkvami, trgi in sanjskimi mostovi, ki povezujejo levi del mesta ob reki z desnim…Temperamentni Madžari z igrivimi temnimi očmi, zanimivo zgodovino,

EDINSTVENO DOŽIVETJE

Mesto Lyon zažari v svetlobi samo en vikend v letu. Festival luči razsvetli decemberske ulice z bleščečimi predstavami, ki ustvarijo čarobno vzdušje.

Korzika – kjer se prepletata spektakularnost majhnih morskih zalivčkov, belih plaž in kristalnega morja, ter divja, spontana in vedno osupljiva gorska Korzika.

Bordeaux je eno najlepših francoskih mest, biser evropske arhitekture, z izjemno kvaliteto življenja. Široke avenije, impozantne stavbe, sipine in bližina oceana, kar se čuti v morskem zraku.

Alzacija, dežela posejana z vinogradi in pravljičnimi mesti. Je ena najlepših francoskih dežel, v kateri se še danes čuti nemški vpliv tako v arhitekturi kot kulinariki.

ZA ZAKLJUČENE SKUPINE

Banja Luka ima vsekakor kaj pokazati, predvsem pa se boste v mestu popolnoma sprostili in uživali kot domačini, ki to veščino odlično obvladajo.

Sarajevo – Konjič - Mostar

ODHOD: po želji skupine

PREDVIDEN PROGRAM POTOVANJA:

POLETNI IZLET

Enodnevni izlet Grossglockner - Veliki Klek. Postopno vzpenjanje ob reki Möll proti najvišji avstrijski gori. Heiligenblut in obisk tamkajšnje cerkve.

Ploščad Franca Jožefa

ZA ZAKLJUČENE SKUPINE

Madžarska je kot otok sredi Evrope. Njene neskončne ravnice izstopajo sredi bolj hribovitih dežel srednje in vzhodne Evrope, kar je v ta prostor privabljalo vedno nove osvajalce z vzhoda.

Back to top