Švica - vožnja z vlakom Bernina Express

MOŽNOST VSTOPA VRTOJBA/SEŽANA
Cena: 
359,00 €
Datumi odhoda: 
30.08.2024
Opis: 

Švica je v vsakem letnem času zelo priljubljen cilj svetovnih potnikov, smučarjev in pohodnikov. Izjemno lepa pokrajina, visoki gorski masivi, jezera in reke, slapovi in čudovita stara mestna jedra. Vse to je Švica. Njena raznolikost je njena odlika; vsaka dolina je svet zase, vsako jezero obkrožajo drugačne silhuete, vsaka gora je oblikovana po drugačnem navdihu.

ODHODI: 30.08. in 04.10.2024

MOŽNOST VSTOPA PETROL VRTOJBA/SEŽANA !

Predviden program

1. dan: Odhod v jutranjih urah in vožnja proti Benetkam, Veroni, mimo Gardskega jezera do Brescie, kjer bomo zapustili avtocesto in se podali do slikovitega jezera Iseo ali Sebino, šestega največjega italijanskega jezera. Krasi ga največji evropski jezerski otok, Montisola. Jezero je stičišče alpskega severa in mediteranskega juga. Blaga klima je omogočala naselitev ljudstev že v prazgodovini; pokazatelji so ostanki številnih gradov, cerkva, samostanov, meščanskih vil in palač. Postanek bomo naredili v slikoviti vasici Iseo. Z vožnjo bomo nadaljevali ob jezeru in po dolini Camonica, ki je uvrščena na seznam dediščine UNESCO; dolina slovi po risbah, ki so jih tamkajšnji prebivalci v prazgodovini na različne načine vrezovali na gladke skalne površine, prikazujejo pa dogodke iz vsakdanjega življenja. Krajši postanek in možen ogled. Nadaljevali bomo proti švicarski meji, namestitev v hotelu, večerja in prenočitev.

2. dan: Po zajtrku bomo vstopili na vlak in se odpeljali v Švico. Vozili se bomo po slavni progi Bernina Express, ki je uvrščena na Unescov seznam. Proga vodi čez 196 mostov, skozi 55 tunelov, čez gorski prelaz Bernina, najvišjo točko pa doseže na postaji Ospizio Bernina na višini 2253 m, blizu vrha Piz Bernina, ki je s 4049 m najvišji vrh Vzhodnih Alp. Doživetja, razgledi in narava, ki jo bomo srečevali na naši poti so edinstveni! Peljali se bomo le po delu trase; izstopili bomo v St. Moritzu, mondenem turističnem središču. Sprehodili se bomo po mestu, imeli prosto, nato bomo nadaljevali proti mestu Chur, ki je najstarejše švicarsko mesto in sedež kantona (pokrajine) Graubünden. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru, mimo mogočne romanske katedrale, cerkve sv. Mihaela in številnih meščanskih stavb. Vožnja v hotel, namestitev, večerja in prenočitev.

3. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali na območje San Bernardina in nadaljevali z vožnjo proti jugu. Ogled Bellinzone, najbolj italijanskega mesta v Švici. Dolga stoletja so se bile bitke za prevlado, dokončno pa je 1516. mesto pripadlo Švici. Nad mestom se dviguje mogočna trdnjava, iz katere so varovali vstop v dolino. Trdnjava je uvrščena na seznam UNESCO, saj je ena najpomembnejših primerov srednjeveškega obrambnega sistema v Alpah. Sprehodili se bomo po mestnem jedru, ki močno spominja na mesta v Lombardiji. Sledi vožnja v čokoladnico Alprose, ki je največja proizvajalka švicarske čokolade. Postanek za obisk tovarniške trgovine. Po ogledu bomo nadaljevali do Lugana, pomembnega švicarskega poslovnega središča. Leži ob istoimenskem jezeru. Postanek bomo namenili sprehodu po promenadi ob jezeru, starem delu mesta, z močno italijansko zasnovo in po trgih, nad katerimi se kitijo pročelja meščanskih hiš. Po ogledu vožnja proti domu. Vozili se bomo mimo Coma, Milana in naprej mimo Benetk. Prihod v poznih večernih urah.

CENA: 359 € pri udeležbi najmanj 40 oseb      /       399 € pri udeležbi najmanj 30 oseb

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, zunanje oglede po programu, dva polpenziona v hotelih turistične kategorije v dvoposteljni sobi na območju Vaduza in Tirana, vožnjo z vlakom Bernina Express, na relaciji Tirano – St. Moritz, obisk prodajno – razstavnega salona čokoladnice Alprose, turistično vodenje, organizacijo ter ddv.

Možni doplačili vodniku na poti: ogled slavnih risbarij v Val Camonica: približno 8,00 €, ogled gradu v Bellinzoni: približno 15,00 CHF,

Možna doplačila: enoposteljna soba 60 €

Možni popusti: otrok do 12 let na dodatnem ležišču 5 %

Opomba k ceni: V programu sta navedeni dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 7 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.

PRIJAVE sprejemamo v naši poslovalnici osebno, po telefonu ali mailu. Ob prijavi plačate stroške rezervacije, v višini 30 % cene turističnega aranžmaja (za zaključene skupine po dogovoru), preostali del pa najkasneje 8 dni pred odhodom.

Potovanje je organizirano v sodelovanju s partnersko agencijo.

Podobne ponudbe

Ponudba, ki je ne smete zamuditi

MOŽEN VSTOP VRTOJBA !

Italijanska jezera slovijo po svoji naravni lepoti; Comsko jezero obdaja čudovita gorska pokrajina, jezero Maggiore je vredno obiskati, pa čeprav samo za ogled ‘Isole Borromee’; Boromejskih oto

že od
194,00
PROMOCIJSKA CENA

PROMOCIJA »WINTER WONDERS« Z LADJO MSC LIRICA

že od
499,00 € oseba
TOP POTOVANJE

Romunija je dežela izjemno privlačnih in raznovrstnih pokrajin. Skrivnostna dežela za raziskovalce in ljubitelje manj poznanih bližnjih a zanimivih dežel.

že od
389,00 €
PRVOMAJSKO KRIŽARJENJE

KRIŽARJENJE MSC ARMONIA

Prvomajski prazniki 2025

ITALIJA, GRČIJA in HRVAŠKA

BENETKE – BRINDISI – MYKONOS – PIREJ – SPLIT

že od
759,00 €
ZADNJA MESTA

Gardaland velja za najbolj priljubljen zabaviščni park v Italiji.

že od
79,00 €
DIREKTNO IZ LJUBLJANE

Gran Canaria, dragulj Kanarskih otokov, navdušuje s svojimi slikovitimi plažami, vulkanskimi pokrajinami in bogato kulturno dediščino.

že od
1.390,00
AKCIJA -15%

Mobilne hiške v kampu Oliva se nahajajo v očarljivem zalivu pod srednjeveškim mestecem Labin, ki je oddaljeno pribl. 5 km.

že od
680,00 € najem 5 dni
KONEC POLETJA V JUŽNI ITALIJI

Kalabrija leži na skrajnem jugu italijanskega škornja. Obdajata jo Tirensko morje na zahodu in Jonsko na vzhodu.

že od
785,00 €
POSEBNA PONUDBA

10 prenovljenih paviljonov in hotel se nahaja na vhodu v Crikvenico. Resort je obdan z ​​mediteranskim rastlinjem in ponuja čudovit razgled na otok Krk.

že od
45,00 €
ČUDOVITA JESEN V ŠPANIJI

Potovanje v srce Katalonije!

že od
630,00 €
OKTOBERSKI IZLET

Obsijana s soncem, preprosta, prijazna, idilična. Tako največkrat opisujejo Apulijo, regijo na jugu italijanskega škornja.

že od
795,00 €
JUŽNI CIPER

Že od nekdaj se na tem otoku vrstijo civilizacije, ki so vsaka po svoje otok zaznamovala in preoblikovala.

že od
669,00 €
VEČ ODHODOV V 2024

Bella Italija - Toskana je ena najbolj zanimivih dežel Italije in prav toskansko narečje je temelj italijanskega knjižnega jezika.

že od
249,00 €
VEČ TERMINOV 2024

Švica, mala alpska dežela, je ena najbolj privlačnih evropskih destinacij.

že od
399,00 €
VEČ TERMINOV 2024

Lirična pokrajina tvori ljubek uvod v osupljivo in dramatično obalno pokrajino, polnih strmo terasastih pečin, polj in vrtov ter kamnitih zidov, ki se spuščajo proti morju.  Pet ribiških vasic

že od
299,00 €
TOP TERMIN

Valencija, moderno in živahno mesto, kjer se sodobna arhitektura prepleta z zgodovinskimi zgradbami.

že od
549,00 € po osebi
VEČ ODHODOV 2024

Madeira je pravljični otok subtropskega rastlinja in botaničnih vrtov … Ena izmed najbolj znanih znamenitosti Madeire je tudi njena raznolik

že od
1.197,00 €
IDEALEN ČAS ZA IZLET

CINQUE TERRE - je ime za pet majhnih obmorskih vasic, strnjenih vzdolž enega najbolj slikovitih odsekov ligurske obale.

že od
227 € /osebo
UGODNO

Naravne lepote, kot so kilometri rajskih peščenih plaž in za naše oko mikavne puščavske pokrajine, so otoku pomagale do njegove priljubljenosti.

že od
599,00
HITRI VLAK

Star pregovor pravi, da vse poti vodijo v Rim. Mesto je poznano tudi kot večno mesto (Citta aeterna).

že od
499,00 € po osebi
VEČ TERMINOV 2024

Vabljeni v veličastno "mesto luči" - uživajte v njegovih lepotah in spoznajte življenje Parižanov.

Program 1. DAN: CRÈME DE LA CRÈME: UMETNINE SVETOVNEGA SLOVESA nočitev

že od
768,00 €
PREPROSTO A ZANIMIVO

Čudoviti Sirmione, ki se razteza na konici ozkega polotoka, štrlečega z južne obale Gardskega jezera, je slikovit odsev benečanske zgodovine, mile jezerske klime in številnih znanih osebnosti,

že od
54,00 €
VEČ TERMINOV 2024

Sproščeno potovanje vas vsrka v pestrost vzdušja otoka Tenerife. Vsak dan je svojevrstna kombinacija morja in počitnic, sprehodov, ogledov znamenitosti in vzdušij.

že od
1.080,00 €
POLETJE NA MEDITERANU

Na Lezbosu vas bosta najprej prevzela spokojnost in neokrnjena narava.

že od
499,00 €
VEČ ODHODOV 2024

Jezero Maggiore je eden izmed najelegantnejših kotičkov v Evropi.

že od
289,00 €/osebo
FIRST MINUTE CENA

Potovanje vas popelje v celovito doživetje temperamentne Andaluzije! Svojevrstna mešanica španskega in mavrskega vpliva v svojih nedrih nosi zlitje dveh kultur, civilizacij in

že od
1.199,00 €
ZAGOTOVLJEN ODHOD

Na jugu Španije vas bo očarala »španska pokrajina iz prospekta«, kjer so luč sveta ugledali flamenko, tapasi, uživanje življenja.

že od
899,00 €
VEČ TERMINOV 2024

Soteska Đerdap je največja in najdaljša soteska v Evropi. Skozi sotesko se peljemo približno 100 km, kjer Donava tvori naravno mejo med Srbijo in Romunijo.

že od
239,00 €
ZAGOTOVLJEN ODHOD

Svetovljanska Azurna obala s svojimi obmorskimi dragulji, nanizanimi na ogrlico pravljične pokrajine nas vabi pod svoje mediteransko nebo, na poti pa si bomo ogledali še kneževino Monaco in Mon

že od
289,00 €/osebo
VEČ TERMINOV 2024

Praga, češka prestolnica ob ljubki in počasni Vltavi, se po svoji lepoti ob bok postavlja tako Rimu kot Parizu.

že od
209,00 €/osebo
ORGANIZIRANE POČITNICE

Hotel se nahaja v edinstvenem parku sredozemske vegetacije, ob čudoviti plaži in približno 10 min hoje od starega mestnega jedra Cresa.

že od
619,00 €
VEČ TERMINOV 2024

Za London bi lahko rekli, da je svet v malem. V nekaj dneh nam ponudi toliko raznolikosti, da se na koncu težko odločimo kaj postaviti na prvo mesto.

že od
689,00 €/oseba
VEČ ODHODOV V 2024

Spustite se v vrtinec svetovne metropole, 1600-letne prestolnice na dveh kontinentih … Naj vas vzhodnjaški vrvež bazarjev preplete z lavantinskim utripom … mogočne zgradbe s sl

že od
660,00 €
Back to top