Home arrow Gite arrow Hrvaška arrow Istra - 2 dni

AVVISO

ORARIO dal 01. al 31.07.2020

 Dal 01.07. al 31.07.2020 sara l'agenzia viaggi MIVAX aperta dalle 10:00 alle 14:00.

Sabati e festivi chiuso. 

Istra - 2 dni Print E-mail

ISTRA

1. dan: GORIZIA - MOTOVUN - PAZIN - POREČ

Odhod avtobusa iz Gorizie ob 8:00 izpred dogovorjenega mesta. Vožnja po italijaski strani mimo Trsta do hrvaške meje. Po opravljenih obmejnih formalnostih nadaljevanje vožnje mimo Buzeta do Matavuna, kjer bomo imeli krajši postanek. Motovun leži nasproti Oprtalja na levi obali reke Mirne na strmi vzpetini (277m), ki dominira nad dolino. Motovun je, podobno kot druga istrska mesteca, nastal na mestu prazgodovinskega gradišča. V okolici Motovuna so autohtoni dobovi, brestovi in jesenovi gozdovi, kjer nabirajo redke in izredno cenjene gobe - tartufe...

Nadaljevanje vožnje do Pazin-a. Postanek in ogled.Pazin je od Poreča oddaljen 32 km. Nekoč je bilo mesto pomembno središče, saj je bil tukaj sedež grofov in plemstva. Staro naselje se dviga nad provalijom, ki je razglašena za naravno znamenitost, skozi požiralnik, ki je globok preko 100 m pa teče potok in je vzrok za nastanek treh jezer. Gurmanom je Pazin poznan po prvorazrednem puranjem mesu, katerega odlično dopolnjuje pazinski teran, lovcem pa svetujemo obisk lovskega društva Vepar. Po kratkem ogledu sledi vožnja do Poreča. Kosilo. Po kosilu ogled mesta Poreč in pozno popoldan namestitev v hotel***, pijača dobrodošlica, večerja in nočitev.

2. dan: POREČ - ROVINJ - GORIZA

Po zajtrku nadaljevanje poti do Rovinja, ki je za nekatere najlepše mesto na istrski obali. Mesto je zgrajeno na otoku v značilnem srednjeveško-sredozenskem slugu in je umetno povezano  s kopnim. Nad mestom bedi že od daleč vidna cerkev Sv. Evfemije z najvišjim zvonikom v Istri (63m), posnetkom zvonika s trga Sv. Markav Benetkah. Po sprehodu po čudovitem mestu sledi kosilo. Prosto. Pozno popoldan povratek proti domu.