Domov arrow Izleti za skupine arrow Hrvaška arrow Hrvaško Zagorje

TUDI PRI NAS S TURISTIČNIM BONOM NA POČITNICE

 

Turistični bon lahko unovčite za počitnice v večini namestitev, s katerimi direktno sodelujemo in sprejemajo turistične bone. Z rezervacijo počitnic v naši agenciji dodatnih stroškov ne boste imeli.

Za več informacij nas kontaktirajte na E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript .

 

OBVESTILO

Spoštovane stranke,

obveščamo vas, da imamo do nadaljnjega pisarno odprto po sledečem urniku:

od 09:00 do 16:00 ure

Sobote in prazniki zaprto.

Za informacije izven urnika smo dosegljivi preko vseh naših elektronskih naslovov.


Hrvaško Zagorje Natisni E-pošta

Odhod iz Nove Gorice ob 6. uri. Vožnja mimo Ljubljane, Celja in Rogaške Slatine na Hrvaško. Dan bomo preživeli v Hrvaškem Zagorju, zeleni oazi severozahodnega dela Hrvaške, kjer se po razgibanem gričevnatem svetu prepletajo gozdovi, vinogradi, sadovnjaki in lepo obdelana polja, panoramo pa zaokrožajo beli cerkveni zvoniki in grajski stolpi. Zagorje se ponaša tudi z izredno bogato kulturno-zgodovinsko dediščino, ki jo bomo občudovali na naši poti. Prva na poti bo vas Kumrovec, katera leži v obmejnem pasu s Slovenijo ob reki Sotli. Kumrovec je najbolj poznan kot rojstni kraj predsednika Jugoslavije, Josipa Broza Tita. Titova rojstna hiša je bila zgrajena leta 1860, kot prva z zidaki pozidana hiša v Kumrovcu. Sedaj je na tem mestu etnografski muzej na prostem »Staro selo«.

Nadaljevanje vožnje v Marijo Bistrico, največje hrvaško romarsko središče z veliko cerkvijo. V bogato opremljeni cerkvi častijo lesen Marijin kip z Jezusom iz okoli leta 1500, ki stoji na polmesecu.

Nadaljevanje vožnje v Stubiško dolino, prizorišče legendarnega kmečkega upora daljnega leta 1573. V Gornji Stubici si bomo ogledali župnijsko cerkev sv. Jurija z baročnimi oltarji, pred katero stoji orjaška večstoletna Gubčeva lipa, ki je naravni spomenik. V bližini je prekrasen park z baročnim dvorcem grofov Oršić, v katerem se nahaja nadvse zanimiv Muzej kmečkih uporov, ki nas bo vrnil v davno pozabljen fevdalni čas. Po ogledu muzeja se bomo sprehodili še do spomenika Matije Gubca, voditelja kmečkega upora.

Po končanih ogledih vožnja do gostišča na večerjo in zatem odhod proti domu.