Domov arrow Izleti za skupine arrow Hrvaška arrow Dubrovnik - Makarska - Split 4 dni
Dubrovnik - Makarska - Split 4 dni Natisni E-pošta

1. dan: DORNBERK - DUBROVNIK

Odhod avtobusa iz Dornberka v večernih urah, z zbirališča po dogovoru. Nočna vožnja mimo Rijeke, Senja ter dalje po avtocesti mimo Splita vse do Dubrovnika kamor bomo prispeli v jutranjih urah.

                                     

2. dan: DUBROVNIK - NEUM

Po prihodu nekaj čas prosto za osvežitev. Sledi ogled prestolnice južnega dela jadranske obale, zasidrana pod strmim Srđem (412 m). Mogočno obzidje z obrambnimi trdnjavami mu daje značilno podobo, prepoznavno po vsem svetu. Dubrovniška osrednja ulica Placa ali Stradun, središče mestnega življenja, povezuje vrata na vzhodu in Pile na zahodu mesta. Po končanih ogledih vožnja do hotela v Neum. Namestitev, večerja in nočitev.

 

3. dan: NEUM - MAKARSKA - SPLIT - DORNBERK

Po zajtrku v hotelu se bomo zapeljali v Makarsko. Postanek za sprehod po mestu ali ob morju. Po postanku vožnja ob obali do Omiša. Kratek postanek v Omišu za ogled slikovitega kanjona reke Cetine, nato nadaljevanje potovanja v dalmatinsko prestolnico Split. Postanek za sprehod po vedno živahni »splitski rivi« ali do Diklecianove palače in ozkih mestnih ulicah ali kosilo. Pot nadaljujemo po obalni cesti ob Kaštelanskem zalivu mimo Trogira in ob morju do Marine. Mimo Rogoznice pridemo v Primošten, nato pa nadaljujemo pot ob morju do Šibenika, ter dalje po avtocesti proti domu. Prihod domov je predviden v poznih večernih urah.