Domov arrow Izleti za skupine arrow Hrvaška arrow Dubrovnik - Črna gora - 4 dni
Dubrovnik - Črna gora - 4 dni Natisni E-pošta

 1. dan: NOVA GORICA - DUBROVNIK

Odhod avtobusa v jutranjih urah z zbirališča po dogovoru. Vožnja mimo Ljubljane, Karlovca in Knina, z vmesnimi postanki za osvežitev proti Dubrovniku. Namestitev v hotelu. Zvečer večerja v konobi z dalmatinsko fešto. Vrnitev v hotel in nočitev v Dubrovniku.

 

2. dan: DUBROVNIK - BUDVA

Po zajtrku v hotelu ogled prestolnice južnega dela jadranske obale, zasidrana pod strmim Srđem (412 m). Mogočno obzidje z obrambnimi trdnjavami mu daje značilno podobo, prepoznavno po vsem svetu. Dubrovniška osrednja ulica Placa ali Stradun, središče mestnega življenja, povezuje vrata na vzhodu in Pile na zahodu mesta. Po končanih ogledih vožnja do BUDVE, najbolj obiskanega turističnega središča Črne gore. Slikovita stara metropola za obzidjem skriva številne kulturno-zgodovinske znamenitosti. Nasproti mesta je otok Sv. Nikola, ki so ga domačini poimenovali »Mali Hawaii«. Nastanitev v hotelu in večerja. Zvečer prosto za individualni nočni ogled mesta in zabavo. Nočitev v hotelu.

 

3. dan: BUDVA - CETINJE - LOVČEN - SKADARSKO JEZERO/BOKA KOTORSKA - BUDVA 

Po zajtrku v hotelu vožnja do CETINJA, ki se je v zgodovini odlikovalo kot miniaturno evropsko mesto s 13 ambasadami in kot nekdanje glavno mesto Črne gore. Pot bomo nadaljevali do Narodnega parka LOVČEN in se vzpeli do Njegoševega mavzoleja, dela kiparja Ivana Meštroviča. Od tu se popotniku razkrije prekrasen pogled na zaliv Boke Kotorske. Popoldan, po želji izlet do Skadarskega jezera ali v Boko Kotorsko na ogled Tivata, Kotorja in Hercegnovija. Vožnja do hotela, večerja. Po večerji možnost ogleda Sv. Štefana, svetovno znanega letovišča. Nočitev v hotelu.

 

4. dan: BUDVA - SPLIT - NOVA GORICA

Po zajtrku v hotelu vožnja vzdolž Jadranske obale proti SPLITU. Krajši postanek. Nadaljevanje vožnje proti Starem Gradu. Postanek za kosilo. Vožnja proti domu po Jadranski magistrali, s krajšimi vmesnimi postanki. Prihod domov je predviden v poznih večernih urah.