Domov arrow Izleti za skupine arrow Avstrija arrow Grossglockner - Heiligenblut - Osojsko jezero - 1 dan

TUDI PRI NAS S TURISTIČNIM BONOM NA POČITNICE

 

Turistični bon lahko unovčite za počitnice v večini namestitev, s katerimi direktno sodelujemo in sprejemajo turistične bone. Z rezervacijo počitnic v naši agenciji dodatnih stroškov ne boste imeli.

Za več informacij nas kontaktirajte na E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript .

 

OBVESTILO

Spoštovane stranke,

obveščamo vas, da imamo do nadaljnjega pisarno odprto po sledečem urniku:

od 08:00 do 17:00 ure

Sobote in prazniki zaprto.

Za informacije izven urnika smo dosegljivi preko vseh naših elektronskih naslovov.


Grossglockner - Heiligenblut - Osojsko jezero - 1 dan Natisni E-pošta

Großglockner ali Veliki Klek je s 3.797 metri najvišja avstrijska gora. Do nje vodi najbolj slikovita in najvišja avstrijska gorska cesta.

Zbirališče potnikov ob 05:00 iz Nove Gorice. Vožnja preko Italije, skozi glavno mesto Vzhodne Tirolske Lienz, do ene najlepših in najvišjih gora - Grossglocknerja (Velikega Kleka). Slikovita alpska cesta nas bo vodila do razgledne točke Franz Joseph Hohe, kjer je čudovit razgled na najvišji vrh in okoliške vršace. Pogosti obiskovalci ploščadi so tudi svizci. Daljši postanek za ogled prečudovite narave. Možen spust do ledenika Pasterica (doplačilo). Prosto za nakup spominkov in klikanje s fotoaparatom za domači album. Popoldne vrnitev v Heiligenblut. Krajši ogled slikovite romarske vasice, znane po cerkvi Sv. Vincenca, ki slovi po skrivnostni ampuli »svete krvi«. Nadaljevanje poti proti Osojskemu jezeru, kjer se bomo sprehodili do benediktinskega samostana, ki čuva grob in legendo znamenitega Mutca Osojskega. Polni lepih doživetij se bomo podali proti domu preko Kranja in Ljubljane. Vmes se bomo ustavili v kmečkem turizmu Lukanc, kjer bomo imeli večerjo. Prihod domov v večernih urah.