Dunaj - 4 dni Natisni E-pošta

1.dan: NOVA GORICA - DUNAJ

Odhod avtobusa ob 06:00 uri zjutraj z zbirališča po dogovoru. Vožnja z udobnim klimatiziranim avtobusom prek Ljubljane, Trojan in Celja do Maribora in prek mejnega prehoda Šentilj v Avstrijo. Nadaljevanje potovanja po avtocesti mimo Gradca do Dunaja. Po prihodu na DUNAJ ogled mesta in njegovih kulturnozgodovinskih znamenitosti: opere, Ringa, Hofburga, parlamenta, univerze, cerkve Sv. Avguština in poletne rezidence Habsburžanov. Po končanih ogledih sledi namestitev v hotelu in večerja. Po večerji, po želji prosto za posamične oglede in sprehode. Vrnitev v hotel in nočitev.

2.dan:  DUNAJ

Po zajtrku v hotelu nadaljevanje ogleda mestnih znamenitosti: slovite stolnice sv. Štefana, cesarske grobnice (138 sarkofagov Habsburžanov), dvorca Hofburg s cesarsko zakladnico, ki je ena najlepših zgradb na Dunaju, dvorca Belvedere in sprehod po sloviti ekološki ulici, ki jo je pomembno zaznamoval eksentrični dunajski arhitekt Hundertwasser. Po končanih ogledih se boste lahko tudi sami sprehodili po dunajskih ulicah. Vrnitev v hotel in večerja. Zvečer po želji za doplačilo ogled katerega od znamenitih dunajskih koncertov. Vrnitev v hotel in nočitev.

3. dan:  DUNAJ

Po zajtrku se bomo odpravili na ogled ene izmed najbolj znanih dunajskih baročnih mojstrovin, do dvorca Schonbrunn in ogled notranjosti. Sprehodili se boste skozi številne sobane in dvorane med njimi Zrcalno dvorano, kjer je imel šestletni Mozart svoj prvi solistični nastop in kjer je Marija Terezija prisegla kot cesarica, Porcelanasto sobo, cesaričino zajtrkovalnico, okroglo Kitajsko sobo,... Sprehodili se boste po prostranem in negovanem parku, okrašenim z vodnjaki, kipci bajeslovnih bitij in grmičastimi labirinti. Če notranjosti dvorca že poznate, predlagamo ogled enega najstarejših živalskih vrtov v Evropi. Prosto do večerje. Nočitev.

4. dan:  DUNAJ - NOVA GORICA

Po zajtrku v hotelu prosto za cerkvene obrede in samostojne oglede. Po želji še ogled kakšne razstave ali muzejske zbirke. Pozno popoldne slovo od Dunaja in vrnitev mimo Gradca, Maribora in Ljubljane v Novo Gorico. Prihod v Novo Gorico je predviden v večernih urah.