Home arrow Gite arrow Italija arrow Toskana - 3 dni

AVVISO

ORARIO dal 01. al 31.07.2020

 Dal 01.07. al 31.07.2020 sara l'agenzia viaggi MIVAX aperta dalle 10:00 alle 14:00.

Sabati e festivi chiuso. 

Toskana - 3 dni Print E-mail

1. dan: NOVA GORICA - FIRENCE

Odhod avtobusa v jutranjih urah z zbirališča po dogovoru. Vožnja po avtocesti mimo Mester in Padove, čez Apenine v pokrajino TOSKANO v FIRENCE - BISER RENESANSE. Mesto ob reki Arno si bomo najprej pogledali z vrha, s Piazzale Michelangelo in se nato spustili v mesto, kjer sledi ogled mestnih znamenitosti: Trg Duomo s krstilnico, v kateri je krščen Dante in je ena najstarejših firenških zgradb, stolnico, Giottov stolp, Gosposki trg z mestno palačo... Mimo palače Uffizi se bomo sprehodili ob reki Arno in prečkali znameniti Stari most - »Ponte Vecchio«. Po končanih ogledih sledi namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: LUCCA - PISA

Po zajtrku se bomo podali do Langobardskega mesta LUCCA, kjer si bomo ogledali nekatere mestne znamenitosti: bazilika San Frediano, stolnica San Martino, Puccinijeva hiša, mestno obzidje, ostanki rimskega amfiteatra,... Nadaljevanje vožnje v PISO, ki se razprostira ob obeh bregovih reke Arno. Ogledali si bomo najpomembnejše spomenike, ki so na Trgu čudes: stolnico, svetovno znani »Poševni stolp«, mogočni marmorni baptisterij, monumentalno pokopališče, ... Večerja na kmečkem turizmu. V večernih urah vožnja do hotela, nočitev.

3. dan: SAN GIMIGNANO - SIENA - NOVA GORICA

Zajtrk v hotelu. Vožnja do SAN GIMIGNANA, ki že od nekdaj slovi po številnih stolpih starih plemiških hiš. Čeprav se jih je do danes ohranila le še slaba petina, se je mesta zaradi njih prijel vzdevek »Manhattan«. Krajši postanek za sprehod do trga Piazza della Cisterna in bližnje cerkve Collegiata. Po ogledih si bomo privoščili še obisk ene od značilnih vinskih hiš v okolici in tam poskusili avtohtona toskanska vina Chianti: Chianti Classico in Vernaccia. Naš naslednji postanek bo mesto SIENA, ki nudi nedotaknjen srednjeveški izgled. Ogledali si bomo: trg Piazza del Campo, kjer dominira 102 m visok stolp Torre del Mangia, trg Piazza del Duomo s katedralo, Palazzo Pubblico,... Po končanih ogledih bomo nekoliko pohiteli po avtocesti mimo Bologne, Padove in Mester proti domu. Prihod domov je predviden v poznih nočnih urah.