Domov arrow Izleti za skupine arrow Italija arrow Toskana - 2 dni

TUDI PRI NAS S TURISTIČNIM BONOM NA POČITNICE

Turistični bon lahko unovčite za počitnice v večini namestitev, s katerimi direktno sodelujemo in sprejemajo turistične bone. Z rezervacijo počitnic v naši agenciji dodatnih stroškov ne boste imeli.

Za več informacij nas kontaktirajte na E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript .


OBVESTILO

URNIK od 01.07. – 31.07.2020

Od 01.07. do 31.07.2020 bo turistična agencija MIVAX odprta od 10:00 do 14:00 ure.

Sobote in prazniki zaprto.

 

 
Toskana - 2 dni Natisni E-pošta

1. dan: NOVA GORICA - FIRENCE - SAN GIMIGNANO - VOLTERRA

Odhod avtobusa v jutranjih urah, z zbirališča po dogovoru. Vožnja proti mejnemu prehodu z Italijo ter dalje po avtocesti mimo Mester in Padove, čez Apenine v pokrajino Toskano v FIRENCE - BISER RENESANSE. Mesto ob reki Arno si bomo najprej pogledali z vrha, s »Piazzale Michelangelo« in se nato spustili v mesto, kjer sledi ogled mestnih znamenitosti: Trg Duomo s krstilnico, v kateri je krščen Dante in je ena najstarejših firenških zgradb, stolnico, Giottov stolp, Gosposki trg z mestno palačo... Mimo palače Uffizi se bomo sprehodili ob reki Arno in prečkali znameniti Stari most - »Ponte Vecchio«. Po končanih ogledih nadaljevanje vožnje do SAN GIMIGNANA, ki že od nekdaj slovi po številnih stolpih starih plemiških hiš. Čeprav se jih je do danes ohranila le še slaba petina, se je mesta zaradi njih prijel vzdevek »Manhattan«. Krajši postanek za sprehod do trga Piazza della Cisterna in bližnje cerkve Collegiata. Proti večeru vožnja do hotela v bližnji VOLTERRI. Sledi namestitev, večerja in nočitev.

 

2. dan: VOLTERRA - PISA - LUCCA - NOVA GORICA

Zajtrk v hotelu, nato nadaljevanje potovanja po Toskani, po dolini reke Arno do slovitega mesta s poševnim stolpom - PISE, ki je danes slavno po vsem svetu zaradi enkratnih dosežkov romanske arhitekture. Ogledali si bomo najpomembnejše spomenike na trgu čudes ali »Piazza dei Miracoli«: stolnico z belo marmornato fasado in s številnimi umetninami domače umetniške družine Pisano, pa seveda zvonik, poznan kot »Poševni stolp iz Pise«, mogočni marmorni baptisterij iz 11. stol. in značilno pokopališče Campo Santo. Po ogledih še obisk slikovitega mesta LUCCE, ki slovi po zanimivem srednjeveškem urbanizmu in prelepi stolnici San Martino in drugih znamenitostih. Po končanih ogledih bomo nekoliko pohiteli po avtocesti mimo Bologne, Padove in Mester proti domu. Prihod domov je predviden v poznih večernih urah.