Domov arrow Izleti za skupine arrow Italija arrow Rim in Vatikan - 3 dni

TUDI PRI NAS S TURISTIČNIM BONOM NA POČITNICE

Turistični bon lahko unovčite za počitnice v večini namestitev, s katerimi direktno sodelujemo in sprejemajo turistične bone. Z rezervacijo počitnic v naši agenciji dodatnih stroškov ne boste imeli.

Za več informacij nas kontaktirajte na E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript .


OBVESTILO

URNIK od 01.07. – 31.07.2020

Od 01.07. do 31.07.2020 bo turistična agencija MIVAX odprta od 10:00 do 14:00 ure.

Sobote in prazniki zaprto.

 

 
Rim in Vatikan - 3 dni Natisni E-pošta

1.dan: NOVA GORICA - RIM

Odhod avtobusa ob 00:15 uri z zbirališča po dogovoru. Nočna vožnja z vmesnimi postanki za osvežitev mimo Benetk, Padove, Bologne ter dalje čez Apenine vse do večnega mesta RIM. Pred prihodom v italijansko prestolnico daljši postanek na postajališču Roma-Nord za zajtrk in jutranjo osvežitev. Nato še vožnja do RIMA, kjer se bomo z mestnim avtobusom zapeljali do mestnega središča na ogled mestnih znamenitosti: Beneški trg, kjer nas s svojo mogočnostjo prevzame Narodni spomenik, ki predstavlja združeno Italijo, dalje Navonski trg, mogočni Panteon in slavno fontano Trevi, mimo Qurinala, naš ogled rimskega okrožja pa bomo sklenili na Španskem trgu, kjer bomo lahko posedeli na popularnih Španskih stopnicah. Sledi vožnja do hotela, namestitev, večerja in nočitev.

2.dan:  RIM

Po zajtrku vožnja proti centru Rima, od koder se bomo podali na ogled osrednjih rimskih cerkva: Laterana, prvega sedeža papežev v Rimu; bazilike Sv. Marije Snežne, najpomembnješe Marijine cerkve, katere strop so pozlatili s pravim zlatom, cerkve Sv. Pavla, kjer hranijo znamenite medaljone papežev. Sledi ogled rimskih znamenitosti: Kapitol, nekoč center verskega in političnega življenja, Rimski forum, gospodarsko-trgovsko središče starega Rima, cesarske Forume, Flavijanski amfiteater, Kolosej, Konstantinov slavolok,... Obiskali bomo cerkev Sv. Petra v verigah, kjer hranijo verige in Michelangelovega Mojzesa. V popoldanskem času se zapeljemo skozi novi del Rima, po starodavni Apijski cesti do starokrščanskih podzemnih grobišč - Kalistovih katakomb. Po končanih ogledih povratek do hotela, večerja. Zvečer po želji vožnja v vinorodno področje Frascati, kjer bomo lahko poskusili odlična italijanska vina. Povratek v hotel, nočitev.

 

3. dan: VATIKAN - SIENA - NOVA GORICA

Po zajtrku v hotelu vožnja do papeške državice VATIKANA, ki se razteza na manj kot pol kvadratnega kilometra površine. Najprej si bomo ogledali bogate zbirke vatikanskih muzejev z veličastno Michelangelovo Sikstinsko kapelo. Sprehodili se bomo po trgu Sv. Petra ter obiskali cerkev Sv. Petra in njene številne umetnine, med katerimi je tudi Michelangelova Pieta. V lepem vremenu se bomo povzpeli na kupolo cerkve, od koder je najlepši možen pogled na sam Vatikan in njegove vrtove ter na panoramo Rima. Nato slovo od Rima z znanim pozdravom »Arrivederci Roma«. Na poti proti domu še postanek v SIENI. Tam se bomo sprehodili po starem mestnem jedru in si ogledali sloviti trg Campo z gotskim Palazzom Comunale in stolpom Del Mangiat ter stolnico. Sledi vožnja čez Apenine, s krajšimi vmesnimi postanki proti domu. Prihod domov je predviden v poznih večernih urah.