Domov arrow Izleti za skupine arrow Italija arrow Pompeji – Vezuv – Neapelj - Rim - 5 dni
Pompeji – Vezuv – Neapelj - Rim - 5 dni Natisni E-pošta

1. DAN: Odhod avtobusa ob 21:00 uri iz Nove Gorice, vožnja v Italijo in nočna vožnja mimo Benetk, Bologne, preko Apeninov mimo Rima do Neaplja, z vmesnimi postanki.


2. DAN: Prihod ob cca 08:00 uri v Pompeje. V spremstvu lokalnega vodnika si ogledamo izkopanine starega rimskega mesta. Od tu se povzpnemo na vulkan Vezuv, pešpot do kraterja. Sprehod po mestnem središču Neaplja in ogled nekatere zanimivosti mesta: Občinska palača, Castel Nuovo, Kraljevo palačo, cerkev Sv. Frančiška, ki je zgrajena po vzorcu Pantheona, Teatro San Carlo... Po končanih ogledih vožnja do kraja Zagarolo. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

 

3. DAN: Po zgodnjem zajtrku vožnja do metro postaje v južnem predelu Rima (ob obvoznici GRA). S podzemno železnico se bomo zapeljali v mesto in si ogledali nekatere znamenitosti, kot so: Kolosej, Forum Romanum, Kapitol, prosti čas za počitek individualno kosilo. Nadaljevanje ogledov; Michelangelov Mojzes v cerkvi Sveti Peter v vezeh... Po končanih ogledih vračanje z metrojem do avtobusa. Sledi vožnja do hotela, večerja in prenočevanje.

 

4. DAN: Po zajtrku vožnja do metro postaje in od tu naprej do Vatikana, (možen ogled vatikanskih muzejev), kjer si ogledamo, trg in cerkev Sv. Petra, Angelski grad, trg Navona, Panteon, Fontana Trevi, Španske stopnice... po želji prosti čas za počitek... Vračanje v hotel, večerja in prenočevanje.

 

5. DAN: Zajtrk. Vožnja do Kalsitovih katakomb, postanek za ogled. Sledi še ogled bazilike Sv. Pavla izza zidov. Nato vožnja proti domu z vmesnimi postanki. Prihod domov je predviden v poznejših večernih oz. jutranjih urah.