Domov arrow Izleti za skupine arrow Italija arrow Lepote Sicilije - 4 dni
Lepote Sicilije - 4 dni Natisni E-pošta

1. DAN: SLOVENIJA - BENETKE - PALERMO

Odhod avtobusanega transferja v zgodnjih jutranjih urah in prevoz do letališča v Benetkah. Po opravljenih prijavnih formalnostih ob 07,10 polet proti največjemu sicilijanskem mestu PALERMU, ki so ga gradili in krasili Feničani, Rimljani, Bizantinci, Saraceni, Normani, Španci, Francozi in velja za eno najlepših in zagotovo najbolj živahnih mest. Sprehod po središču mesta, po trgih Bellini, Pretoria, Canti in  uattro, mimo številnih fontan, cerkva in zlasti veličastne Normanske palače. Odhod avtobusa in  nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. 

2. DAN:PALERMO -  AGRIGENTO - SIRACUSA

Po zajtrku vožnja do AGRIGENTA. Antično mesto Akragas je bilo kot dorska kolonija Rodii di Gela ustanovljeno leta 58 pr.n.št. Današnje mesto je razdeljeno v dva dela- modernega in antičnega. O bogati grški zgodovini priča Dolina templjev s skupno osemnajstimi točkami; nekatere si boste ogledali. Sledi Piazza Armerina in ogled rimsko patricijske vile Villa Romana z lepo ohranjenimi talnimi mozaiki. Sprehodili se boste po posameznih prostorih vile in podoživeli različna opravila patricijskih dni in noči.Vožnja v Siracuzo.Nekaj časa prosto za osvežitev, nato se bomo odpeljali v restavracijo, kjer nam bodo postregli s tipično sicilijansko hrano, seveda pa ne bo manjkalo tudi (zabave ob glasbi). Nočitev v hotelu.

3. DAN: SIRACUZA  - CATANIA - ACIREALE / G.NAXOS

Po zajtrku vožnja  do SIRACUSE, stare grške prestolnice Sicilije in mesta tirana Dionizija Velikega in matematika Arhimeda. Ogled glavnih mestnih znamenitosti, kot so: grško gledališče, Apolonovo svetišče, rimski amfiteater, starogrški kamnolomi z Dionizijevim ušesom,  odnjak Aretuse, stolnica, ... Nadaljevanje vožnje do Catanie, baročnega mesta, ki se razteza pod Etno, pomembno trgovsko in prometno središče z lastno univerzo. Bogate so tudi sledi zgodovine, ki jih je zapisalo predvsem obdobje baroka. Ogledali si bomo mestno središče, Vožnja v Acireale oz.G.Naxos.  Nastanitev v hotelu na vzhodni obali Sicilije, večerja in  prenočevanje.

4. DAN: ACIREALE/G.NAXOS - TAORMINA - ETNA - PALERMO                                          

Po zajtrku odhod avtobusa do  TAORMINE, svetovno znanega obmorskega letoviškega centra. Ogled grškega amfiteatra, starega mestnega jedra in mogočne  stolnice. Sledi  ETNE, najvišjega evropskega vulkana, simbola Sicilije. Po vožnji do višine 1900 m in ogledu nekaterih kraterjev,  o želji vzpon s terenskimi vozili do višine 2900 m, del poti pa v spremstvu gorskega vodnika peš. Vožnja do  letališča v Palermu in polet s letalom proti Benetkam. Po pristanku organiziran avtobusni transfer v Novo Gorico.