Domov arrow Izleti za skupine arrow Italija arrow Cinqueterre - 3 dni
Cinqueterre - 3 dni Natisni E-pošta


1.dan: NOVA GORICA - VERONA - GARDSKO JEZERO - LIGURSKA OBALA

Odhod avtobusa v jutranjih urah z zbirališča po dogovoru. Po opravljenih formalnostih vožnja po avtocesti mimo Benetk in Padove do VERONE. Postanek za ogled mestnih znamenitosti: arena, Julijin balkonček, Dantejev kip... Nadaljevanje poti do starodavnega mesteca Sirmione, ki leži na rtu ob južni obali jezera Lago di Garda. Ogledali si bomo slikovito mestece z labirintom ozkih ulic, številnimi hoteli, kopališči, zdravilišči ter čudovitimi parki s cvetočimi nasadi. Največja znamenitost mesteca je Rocca Scaligeri iz 13. stol. in ruševine impozantne rimske vile s kopališčem, kar so poimenovali »Grotte di Cattulo«. Po končanih ogledih, slovo od Gardskega jezera ter vožnja proti Ligurski obali.  Sledi nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.                  

 

2.dan:  CINQUE TERRE

Po zajtrku se bomo odpeljali do mesteca LA SPEZIA, od koder se bomo z ladjo podali na celodnevni izlet v znamenite CINQUE TERRE. Občudovali in obiskali bomo prečudovite ribiške vasice, stisnjene ob strmo obalo. Področje obkrožajo gore porasle z vinogradi, zato se tod ponašajo z vinom znanim po vsem svetu. Vasice pa so prav zaradi težke dostopnosti ohranile vso svojo nedotaknjenost, slikovitost in neobičajno arhitekturo. V dveh vaseh daljši postanek, kjer nas bodo sprejeli gostoljubni domačini, po želji bomo poizkusili izvrstna vina in njihovo odlično kuhinjo. Popoldne se bomo ob vrnitvi ustavili v še enem biseru Ligurske obale - PORTOVENERO. Na tem polotoku si bomo ogledali gotsko cerkvico iz 13. stoletja. Po končanih ogledih vožnja v hotel, večerja in nočitev.

 

3.dan:  LIGURSKA OBALA - PARMA - MANTOVA - NOVA GORICA

Po zajtrku v hotelu vožnja do PARME, mesta, ki mu pravijo spomenik dobremu življenju, z dobro hrano, odlično operno hišo in številnimi elegantnimi kavarnami in trgovinami. Popoldne se bomo odpeljali proti MANTOVI, ki velja za eno najbolj romantičnih mest, s čudovitim srednjeveškim jedrom, ki ga obdajajo jezera. Ogledali si bomo imenitni Trg Mantegna z renesančno cerkvijo Sv. Andreja, mnoge prelepe palače, stolpe in spomenike. Nato se bomo vrnili mimo Verone in Padove v Novo Gorico. Prihod domov je predviden v večernih urah.