Domov arrow Izleti za skupine arrow Madžarska arrow Budimpešta - Blatno jezero - Eger - 4 dni

TUDI PRI NAS S TURISTIČNIM BONOM NA POČITNICE

 

Turistični bon lahko unovčite za počitnice v večini namestitev, s katerimi direktno sodelujemo in sprejemajo turistične bone. Z rezervacijo počitnic v naši agenciji dodatnih stroškov ne boste imeli.

Za več informacij nas kontaktirajte na E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript .

 

OBVESTILO

Spoštovane stranke,

obveščamo vas, da imamo do nadaljnjega pisarno odprto po sledečem urniku:

od 08:00 do 17:00 ure

Sobote in prazniki zaprto.

Za informacije izven urnika smo dosegljivi preko vseh naših elektronskih naslovov.


Budimpešta - Blatno jezero - Eger - 4 dni Natisni E-pošta

PROGRAM IZLETA:

1. dan: NOVA GORICA - BLATNO JEZERO - BUDIMPEŠTA

Odhod avtobusa v jutranjih urah z zbirališča po dogovoru. Vožnja v smeri proti Ljubljani mimo Trojan do mejnega prehoda Dolga vas, kjer bomo prestopili mejo z Madžarsko. Področje neskončne Panonske nižine in spremljajoč gričevnat svet nas bo spremljal do BLATNEGA JEZERA, ter ob nadvse zanimivi severni obali »madžarskega morja«. Nadaljevanje poti do polotoka TIHANY, s čudovitim pogledom na jezero in okolico. Postanek za sprehod po tej idilični vasici (možnost kosila/tople malice). V popoldanskem času vožnja do madžarske prestolnice BUDIMPEŠTE. Namestitev v hotelu v centru mesta, večerja in nočitev.

2. dan: BUDIMPEŠTA - SZENTENDRE - BUDIMPEŠTA

Po zajtrku v hotelu sledi ogled mestnih znamenitosti: Trg junakov na katerem je spomenik tisočletnici prihoda Madžarov v Panonsko nižino, Štefanova katedrala, Opera, Parlament v novogotskem slogu in Mestni park. Sprehodili se bomo po Vaci ulici, eni najživahnejših ulic v mestu. Z ogledi nadaljujemo v starem Budimu, na grajskem hribu z Matjaževo cerkvijo, Kraljevo palačo in Ribiško trdnjavo. Po končanih ogledih se bomo odpeljal v SZENTENDRE, naselje, ki so ga v begu pred Turki poselili Grki, Srbi in Dalmatinci (možnost kosila/tople malice). Sledi ogled zanimive arhitekture, malih trgov ljubkega naselja, ki navdihuje številne umetnike. Vožnja v hotel in večerja. Zvečer prosto za individualni obisk nočnega dogajanja; po želji vožnja z ladjico »Budapest by night« in še skok na Citadello. Nočitev v hotelu.

3. dan: BUDIMPEŠTA - EGER - BUDIMPEŠTA

Po zajtrku v hotelu vožnja do EGERJA, slikovitega mesta, kjer na okoliških gričih zorijo znana madžarska vina, kot npr. bikova kri. Sledi ogled tovarne proizvodnje vina Egervin, obisk kleti in degustacija vin (doplačilo). Nato se odpeljemo še na ogled baročnega mestnega središča s stolnico, minioritsko cerkvijo, knjižnico in gradu. Večer bomo preživeli v Čardi - tipičnem lokalu, ob dobrotah madžarske kulinarike, folklori in ciganski glasbi. Vožnja do hotela in nočitev.

4. dan: BUDIMPEŠTA- BLATNO JEZERO - NOVA GORICA

Po zajtrku v hotelu odhod na značilno madžarsko kmetijo - Puszto, ogled zabavne dresure konj, vožnja s kočijo, ciganska glasba in gurmansko kosilo (doplačilo). Nazaj grede postanek v HEVIZU, naravnem termalnem zdravilišču, v katerega dotekajo topli izviri (29 - 32˚C), možnost kopanja.

Sledi vožnja proti domu, s krajšimi vmesnimi postanki za osvežitev. Prihod domov je predviden v poznih večernih urah.

 

 


 

 

 


 

 

 budimpesta1
budimpesta3