Domov arrow Izleti za skupine arrow Češka arrow Zlata Praga in Dunaj - 6 dni

TUDI PRI NAS S TURISTIČNIM BONOM NA POČITNICE

 

Turistični bon lahko unovčite za počitnice v večini namestitev, s katerimi direktno sodelujemo in sprejemajo turistične bone. Z rezervacijo počitnic v naši agenciji dodatnih stroškov ne boste imeli.

Za več informacij nas kontaktirajte na E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript .

 

OBVESTILO

Spoštovane stranke,

obveščamo vas, da imamo do nadaljnjega pisarno odprto po sledečem urniku:

od 08:00 do 17:00 ure

Sobote in prazniki zaprto.

Za informacije izven urnika smo dosegljivi preko vseh naših elektronskih naslovov.


Zlata Praga in Dunaj - 6 dni Natisni E-pošta

PROGRAM IZLETA:

1. dan: NOVA GORICA - ČEŠKY KRUMLOV - ČEŠKE BUDEJOVICE -  PRAGA

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz Nove Gorice, z zbirališča po dogovoru. Vožnja preko Italije in Avstrije na Češko, s krajšimi postanki med potjo za osvežitev. Postanek v zanimivem srednjeveškem mestecu ČEŠKY KRUMLOV - z izredno lepo ohranjenim mestnim jedrom, gradom in cerkvami. Nadaljevanje poti mimo ČEŠKIH BUDEJOVIC, ki se ponašajo z lepo urejenim glavnim trgom. V popoldanskem času pa bomo pohiteli do prestolnice Češke - PRAGE. Sledi vožnja do hotela, namestitev, večerja in nočitev.

2. dan: PRAGA

Po zajtrku si bomo ogledali mestno središče: Vaclavski trg, nad katerim dominira Nacionalni muzej; Staromestni trg, ki je center Starega mesta, tu stojita cerkev Sv. Mikulaša in Tyinska cerkev; Astrološko uro. Praga je bila že od nekdaj zbirališče boemov in umetnikov. Vabijo vas Hradčani s prečudovito katedralo Sv.Vida, svojevrstno doživetje je sprehod po Zlati ulički, kjer nobena hiška ni višja od 2 metrov. Vmes prosto za kosilo in individualne oglede in nakupe. Večerja nas čaka v eni izmed praških pivnic. Vrnitev v hotel, nočitev. 

3. dan: PRAGA

Zajtrk v hotelu. Lep in ogleda vreden je tudi renesančni dvorec Belvedere s pojočo fontano; sprehod po več kot 500m dolgem Karlovem mostu, na katerem lahko občudujemo glasbenike, najrazličnejše trgovce, slikarje in druge umetnike. Na poti do glavnega Vaclavskega trga, bomo občudovali številne trgovine - od najbolj cenenih do najprestižnejših. Seveda, pa si bomo med ogledi vzeli tudi čas za kavico... Zvečer vrnitev v hotel večerja in nočitev.

4. dan: PRAGA - KONOPIŠTE - HLUBOKA - DUNAJ

Po zajtrku slovo od "zlatega mesta" in vožnja do gradu KONOPIŠTE. Postanek za oglede nekdanjega lovskega dvorca nadvojvode Franca Ferdinanda. Po ogledu dvorca postanek za kosilo (doplačilo). Nadaljevanje vožnje do gradu HLUBOKA, ki stoji na visoki sklani ploščadi nad Vltavo. Popoldne vožnja čez Avstrijo do DUNAJA. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

5.dan: DUNAJ

Po zajtrku v hotelu se podamo na ogled mesta in njegovih kulturnozgodovinskih znamenitosti: opere, Ringa, Hofburga, parlamenta, univerze, Votivne cerkve in poletne rezidence Habsburžanov, znamenitega dvorca Schönbrunn. Po ogledu namestitev v hotelu, nato prosto za posamične oglede in sprehode. Večerja v hotelu in nočitev.

6.dan:  DUNAJ - NOVA GORICA

Po zajtrku v hotelu nadaljevanje ogleda mestnih znamenitosti: slovite stolnice sv. Štefana, cesarske grobnice (138 sarkofagov Habsburžanov), dvorca Hofburg s cesarsko zakladnico, ki je ena najlepših zgradb na Dunaju, dvorca Belvedere in sprehod po sloviti ekološki ulici, ki jo je pomembno zaznamoval eksentrični dunajski arhitekt Hundertwasser. Po želji in če bo čas še ogled kakšne razstave ali muzejske zbirke, lahko pa se boste tudi sami sprehodili po dunajskih ulicah. Pozno popoldne slovo od Dunaja in vrnitev mimo Gradca, Maribora in Ljubljane v Novo Gorico. Prihod v Novo Gorico je predviden v poznih večernih urah.