Domov arrow Izleti za skupine arrow Češka arrow Brno - Krakov - Dunaj 5 dni

TUDI PRI NAS S TURISTIČNIM BONOM NA POČITNICE

 

Turistični bon lahko unovčite za počitnice v večini namestitev, s katerimi direktno sodelujemo in sprejemajo turistične bone. Z rezervacijo počitnic v naši agenciji dodatnih stroškov ne boste imeli.

Za več informacij nas kontaktirajte na E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript .

 

OBVESTILO

Spoštovane stranke,

obveščamo vas, da imamo do nadaljnjega pisarno odprto po sledečem urniku:

od 08:00 do 17:00 ure

Sobote in prazniki zaprto.

Za informacije izven urnika smo dosegljivi preko vseh naših elektronskih naslovov.


Brno - Krakov - Dunaj 5 dni Natisni E-pošta

PROGRAM IZLETA:

1. dan: NOVA GORICA - BRNO

Odhod avtobusa iz Nove Gorice ob 5:00, z zbirališča po dogovoru. Vožnja preko Italije in Avstrije do Brna, s krajšimi vmesnimi postanki. Po prihodu sledi ogled starega mesta "srca Moravske", kjer je živahna mešanica zgodovinskega okolja s sodobnim življenjskim slogom, nad katerim se dviga trdnjava Špilberk, eden glavnih označevalcev mesta. Zvečer namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan: BRNO - KRAKOV

Po zajtrku v hotelu vožnja od mesta Krakov. Sledi ogled mesta-evropskega bisera, kjer se prepletata preteklost in sedanjost. O nekdanjem blišču ponosne plemiške Poljske pričajo obzidja gotskih cerkva (grajena z rdečo opeko), samostani, dvorci in trgi, ki privab¬ljajo ljubitelje umetnosti z vsega sveta: dvorec Wawel, muzej, Univerza, Marijina cerkev, Barbacan. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

3. dan: KRAKOV - AUSCHWITZ - CZESTOCHOWA - JASNA GORA - KRAKOV 

Po zgodnjem zajtrku celodnevni izlet, najprej v Auschwitz. Ogled zloglasnega koncentracijskega taborišča. Naprej v znano romarsko središče Jasno goro, ki slovi že od 14. stoletja. S sliko Črne Marije v Pavlinskem samostanu je postal eden od najbolj obiskanih romarskih krajev na svetu. Viteška, Marijina, razstavne, konferenčne dvorane, kapele, stolpi, zakladnica, orožarna, muzej, postaje križevega pota in obzidje skupaj tvorijo nepozaben arhitekturni spomenik. Vrnitev v Krakov ter večerja v hotelu. Po večerji sprehod po živahnem mestnem središču. Prenočevanje v hotelu.

4. dan: KRAKOV - WIELICZKA - WADOWICE - DUNAJ

Po zajtrku vožnja do Wieliczke, ogled zanimivega rudnika soli. Ogled rojstne hiše papeža Janeza Pavla II. in farne cerkve v Wadovicah. Po ogledu vožnja proti Avstriji do Dunaja. Po prihodu na Dunaj sledi orientacijski avtobusni ogled mesta: znamenita dunajska opera, Mestni park, Hofburg, muzeji, Parlament, Mestna hiša, Borza, Urania. Sprehod po središču mesta mimo Hofburga, cesarske grobince do cerkve Sv. Štefana,... Po končanem ogledu nastanitev v hotelu in večerja. Povratek v hotel in prenočevanje.

5. dan: DUNAJ - NOVA GORICA

Po zajtrku se boste zapeljali do Donavskega stolpa, Uno centra, dvorec Belvedere in kompleksa stavb dunajskega arhitekta Hundertwasserja. Popoladan vožnja do letne residence Habsburžanov, sprehod po parku in vrtovih z veličastno Glorietto ter ogled notranjosti baročnega dvorca Schönbrunn ali ogled dunajskega živalskega vrta - najstarejšega živalskega vrta na svetu. Po končanih ogledih vožnja proti domu, s prihodom v Novo Gorico pozno zvečer.