TUDI PRI NAS S TURISTIČNIM BONOM NA POČITNICE

 

Turistični bon lahko unovčite za počitnice v večini namestitev, s katerimi direktno sodelujemo in sprejemajo turistične bone. Z rezervacijo počitnic v naši agenciji dodatnih stroškov ne boste imeli.

Za več informacij nas kontaktirajte na E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript .

 

OBVESTILO

Spoštovane stranke,

obveščamo vas, da imamo do nadaljnjega pisarno odprto po sledečem urniku:

od 08:00 do 17:00 ure

Sobote in prazniki zaprto.

Za informacije izven urnika smo dosegljivi preko vseh naših elektronskih naslovov.


Bosna 3 dni Natisni E-pošta

PROGRAM IZLETA:

1. dan: NOVA GORICA - SARAJEVO
Zbirališče udeležencev v večernih urah. Sledi nočna vožnja mimo Zagreba, Slavonskega Broda in Zenice do Sarajeva.

2. dan: SARAJEVO
Po prihodu sledi postanek za osvežitev. Zatem ogled mesta, ki se razprostira na bregovih reke Miljacke in kjer se stika arhitektura vzhoda in zahoda. Sarajevo je ohranilo številna obeležja in zgradbe tako iz rimskega obdobja, srednjega veka, osmanskega obdobja (številni hamami - kopališča, karavan saraji prenočišča med katerimi je še vedno najbolj znan Moriča Handanes odlična restavracija, sahat kula,,.) kot tudi zgradbe iz t.i. avstroogrskega obdobja (pošta, mestni muzej, stara viječnica, tudi narodna knjižnica, ki pa je bila poškodovana v zadnji vojni). Ogledali si bomo tudi Gazi Husrevbegovo džamijo, sprehodili po Baščaršiji, kjer kot nekoč, vabijo številne gostilnice na pokušino odličnih čevapčičev (čevapdžinice). Po ogledu prevoz v hotel (bližina centra mesta), namestitev. Večerja nas čaka v tipični bosanski restavraciji z glasbo, kjer nas bodo pričakali s pijačo dobrodošlice in pogostili s pravimi bosanskimi specialitetami. Pozno zvečer povratek v hotel, nočitev.

3. dan: SARAJEVO - JABLANICA - MOSTAR - ME�?UGORJE - MAKARSKA
Po zajtrku v hotelu sledi vožnja čez planino Igman v dolino reke Neretve. Postanek v Jablanici, znani po veliki bitki na Neretvi iz II. svetovne vojne, imenovani tudi »bitka za ranjence«. Nadaljevanje vožnje proti Mostarju, ki leži na strmi obali reke Neretve. Stari most simbol Mostarja je ponovno odprt. Bogastvo in raznolikost spomenika iz obdobja turškega carstva, daje stremu mestu ponovno svoj sijaj in posebnost. Ogled mostu, ki je pod zaščito Unesca in orientalnega dela Mostarja s sprehodom po »kojundžiluku«, s številnimi kavarnami in obrtniškimi delavnicami. Prosto za pokušino prave turške kave in nakup tipičnih spominkov. Popoldan odhod proti Međugorju. Zapeljali se bomo pod vznožje hriba prikazovanja Marije, katerega je obiskalo že na milijone romarjev in še vedno prihajajo. Sledi vožnja do Jadranske obale, v bližini Makarske. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. dan: MAKARSKA - SPLIT – NOVA GORICA
Po zajtrku vožnja proti Splitu, krajši postanek. Povratek proti domu s krajšimi postanki. Prihod domov je predviden v večernih oz. nočnih urah.PREDVIDENI DATUMI ODHODA:

sarajevo_bascarsija
mostar
bosanska_kava