Domov arrow Izleti za skupine arrow BIH arrow Sarajevo-Mostar 3 dni
Sarajevo-Mostar 3 dni Natisni E-pošta

PROGRAM IZLETA:

1. dan: NOVA GORICA - SARAJEVO
Zbirališče udeležencev v zgodnjih jutranjih urah. Sledi vožnja mimo Zagreba, Slavonskega Broda in Zenice do Sarajeva. Ob prihodu najprej nastanitev v hotelu. Čas za osvežitev in nato ogled mesta, kjer se prepleta arhitektura vzhoda in zahoda in kjer so še vedno prisotne posledice vojne: Baščaršija, Begova džamija - najznačilnejši sakralni islamski objekt na Balkanu iz leta 1521, mestna hiša, Principov most. Na razdalji približno 300 metrov si boste ogledali tri različne sakralne stavbe: katoliško cerkev, sinagogo in džamijo, kar je edinstveno. Prav tako po posebno in malce srhljivo doživetje, ko se boste podali na ogled » vojnega Sarajeva«, si ogledali znan podzemni tunel, ki je bil edini izhod iz obkoljenega mesta, frontno linijo, alejo ostrostrelcev, židovsko pokopališče, stadion Koševo ... Nekaj prostega časa za posamične sprehode po Baščaršiji, kjer vas bodo tako kot nekoč, vabile številne gostilnice in trgovinice. Vrnitev v hotel. Sledi ta prava bošnjaška večerja v konobi z bosansko glasbo. Za t neumorne predlagamo še nočni skok, v katerega od sarajevskih klubov ali diskotek.

2. dan: SARAJEVO - JABLANICA - MOSTAR - SARAJEVO
Po zajtrku se bomo podali na izlet v Jablanico in Mostar. Najprej postanek v Jablanici, znani po veliki bitki na Neretvi iz II. Svetovne vojne ali »bitki za ranjence«. Nadaljevanje do Mostarja, s slikovito lego na obali reke Neretve. Ogled glavnih znamenitosti: most Sultana Sulejmana, Stari most -1993 porušen in ponovno obnovljen, Karadoz - Begova džamija, Mehmed Pašina džamija. Sprehod po »kojundžiluku«, kjer bo čas za pravo turško kavo, vabile bodo tudi številne trgovine in rokodelnice. Ob reki Neretvi vožnja do izvira Bune, kjer iz zelene pečine v eni sekundi priteče kar 36 m3 vode. Izvir spada med najmočnejše v Evropi. Pozno popoldan vrnitev v Sarajevo, čas za osvežitev. Večerja v hotelu. Nočitev.

3. dan: SARAJEVO – NOVA GORICA
Zajtrk v hotelu. Še zadnji utrinki Sarajeva in obisk Ilidže. Še čas za kosilo, zgodaj popoldan pa se bomo podali proti Sloveniji. Vožnja do Zenice in naprej po Hrvaški v Slovenijo, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.


PREDVIDENI DATUMI ODHODA:

sarajevo_bascarsija3
sarajevo_bascarsija2
mostar