Domov arrow Izleti za skupine arrow Češka arrow Zlata Praga in češki gradovi - 3 dni

TUDI PRI NAS S TURISTIČNIM BONOM NA POČITNICE

 

Turistični bon lahko unovčite za počitnice v večini namestitev, s katerimi direktno sodelujemo in sprejemajo turistične bone. Z rezervacijo počitnic v naši agenciji dodatnih stroškov ne boste imeli.

Za več informacij nas kontaktirajte na E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript .

 

OBVESTILO

Spoštovane stranke,

obveščamo vas, da imamo do nadaljnjega pisarno odprto po sledečem urniku:

od 08:00 do 17:00 ure

Sobote in prazniki zaprto.

Za informacije izven urnika smo dosegljivi preko vseh naših elektronskih naslovov.


Zlata Praga in češki gradovi - 3 dni Natisni E-pošta
1. dan: NOVA GORICA - ČEŠKY KRUMLOV - ČEŠKE BUDEJOVICE -  PRAGA
Odhod avtobusa z zbirališča po dogovoru, v jutranjih urah. Vožnja preko Avstrije na Češko, s krajšimi postanki med potjo za osvežitev. Postanek v zanimivem srednjeveškem mestecu ČEŠKY KRUMLOV – z izredno lepo ohranjenim mestnim jedrom, gradom in cerkvami. Nadaljevanje poti mimo ČEŠKIH BUDEJOVIC, ki se ponašajo z lepo urejenim glavnim trgom. V popoldanskem času pa bomo pohiteli do prestolnice Češke - PRAGE. Sledi vožnja do hotela, namestitev, večerja in prenočevanje.

2. dan: PRAGA
Po zajtrku si bomo ogledali mestno središče: Vaclavski trg, nad katerim dominira Nacionalni muzej; Staromestni trg, ki je center Starega mesta, tu stojita cerkev Sv. Mikulaša in Tyinska cerkev; Astrološko uro. Praga je bila že od nekdaj zbirališče boemov in umetnikov. Vabijo vas Hradčani s prečudovito katedralo Sv.Vida, svojevrstno doživetje je sprehod po Zlati ulički, kjer nobena hiška ni višja od 2 metrov. Vmes prosto za KOSILO. Lep in ogleda vreden je tudi renesančni dvorec Belvedere s pojočo fontano; sprehod po več kot 500m dolgem Karlovem mostu, na katerem lahko občudujemo glasbenike, najrazličnejše trgovce, slikarje in druge umetnike. Na poti do glavnega Vaclavskega trga, bomo občudovali številne trgovine - od najbolj cenenih do najprestižnejših. Seveda, pa si bomo med ogledi vzeli tudi čas za kavico... Večerja nas čaka v eni izmed praških pivnic. Nočitev v hotelu. 

3. dan: PRAGA – KONOPIŠTE - HLUBOKA – NOVA GORICA
Po zajtrku slovo od “zlatega mesta” in vožnja do gradu KONOPIŠTE. Postanek za oglede nekdanjega lovskega dvorca nadvojvode Franca Ferdinanda. Po ogledu dvorca postanek za KOSILO. Nadaljevanje vožnje do gradu HLUBOKA, ki stoji na visoki sklani ploščadi nad Vltavo. Popoldne vožnja proti domu, skozi Avstrijo proti Sloveniji. Prihod domov je predviden v poznih večernih urah.
 
praga_zlata
cesky-krumlov