Domov arrow Izleti za skupine arrow Balkan - več držav arrow Bosna, Črna Gora, Hrvaška 5 dni
Bosna, Črna Gora, Hrvaška 5 dni Natisni E-pošta

BOSNA, ČRNA GORA, HRVAŠKA

1. DAN: NOVA GORICA - ZAGREB - BANJA LUKA - JAJCE - SARAJEVO

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz Nove Gorice, vožnja mimo Ljubljane, Zagreba, Banje Luke, skozi Jajce, v bližini se bomo ustavili in si ogledali zanimive mline na reki Plivi. Nato bomo pot nadaljevali proti Sarajevu, kjer bomo imeli cel popoldan prosto za oglede mestnih znamenitosti; Baščaršija, olimpijski objekti... zvečer možnost samostojnih ogledov, večerja in nočitev.

2. DAN: SARAJEVO  - GORAŽDE - ŠČEPAN POLJE - PIVSKO JEZERO - ŽABLJAK

Zjutraj po zajtrku odhod iz Sarajeva, vožnja s krajšimi ogledi skozi Plače in Goražde do Ščepan polja. Tu se bomo odpravili na rafting po reki Tari, ki nas bo zagotovo očarala s svojimi lepotami; pritoki, slapovi, v kolikor bo vreme to dopuščalo možnost kopanja. Spust je primeren za vsako generacijo, v vsakem čolnu pa nas bo spremljal izkušen vodnik. Po končanem raftingu se bomo z ladjo zapeljali še po Pivskem jezeru, ki je nastalo ob graditvi hidro elektrarne. Če bo čas dopuščal možnost ogleda Pivskega samostana. Od tu sledi vožnja proti Žabljaku, kjer bomo imeli večerjo in nočitev.

3. DAN: ŽABLJAK

Po zajtrku bomo imeli cel dan prosto za vzpon na katerega izmed bližnjih vrhov. V bližini je kar 23 vrhov višjih od 2200 m in kar 18 planinskih jezer, tako da bo izbira kar težka.

V kolikor se vsi ne bi odločili za vzpon,  možnost izleta z avtobusom in ogled zanimivosti v bližini Žabljaka.

4. DAN: ŽABLJAK - DURMITOR  - RIJEKA CRNOJEVIČ - BOKA KOTORSKA - HERCEGNOVI

Po zajtrku bomo zapustili Žabljak , se zapeljali čez planino Durmitor s postanki in ogledi mimo Nikšiča, skozi Rijeko Crnojevič do Cetinja; ogled dvorca kralja Nikole, muzej, cerkva, samostanov... Po končanih oglednih bomo zapustili Cetinje in se odpravili po zalivu Boka Kotorska; po želji se bomo ustavili v Lovčenu za ogled Njegoševega mavzoleja. Pot nas bo pripeljala v turistično mesto Hercegnovi, kjer bomo imeli zvečer krajši ogled mesta, večerjo in nočitev.

5. DAN: HERCEGNOVI - DUBROVNIK - DOLINA NERETVE - PLITVICE - NOVA GORICA

Zjutraj bomo zapustili Hercegnovi in se odpravili mimo Dubrovnika, (po želji krajši ogled), od tu bomo pot s krajšimi ogledi nadaljevali po dolini Neretve, skozi Čapljino, Livno do Drvarja, kjer bomo imeli ogled mestnih znamenitosti. Po končanem ogledu sledi vožnja do Plitvic, kjer si bomo ogledali to »mojstrovino narave«. Sledi povratek proti domu, kamor se bomo vrnili v poznih večernih urah.

 

 

 

sarajevo_bascarsija