Domov arrow Izleti za skupine arrow Nizozemska arrow Izlet po Nizozemski 5 dni
Izlet po Nizozemski 5 dni Natisni E-pošta

1. dan: NOVA GORICA - LJUBLJANA - NEMČIJA

Odhod avtobusa iz Nove Gorice, z zbirališča po dogovoru v popoldanskem času. Vožnja mimo Ljubljane, kjer se priključijo ostali udeleženci potovanja. Nadaljevanje poti preko Avstrije te dalje nočna vožnja mimo Münchna, Nürnberga, Kölna proti Amsterdamu. Vmes krajši postanki za osvežitev.   

2. dan: AMSTERDAM

Prihod v Amsterdam v jutranjih urah in najprej avtobusni ogled glavnega mesta. Sprehod po starem mestnem jedru in ogled trga Dam, Nove cerkve, Kraljeve palače, cvetlične tržnice, brusilnice diamantov. Priporočamo tudi obisk kakšnega muzeja, npr. Rijksmusem, muzeja Van Gogh, muzeja znameniti voščenih lutk ali pivovarne Heineken. Sledi vožnja z ladjico po kanalih ter ogled mestnih zanimivosti (cvetlični trg, most Magere, Rembrantova hiša...) Proti večeru prevoz v hotel, nastanitev in večerja. Nočitev.

3. dan: AMSTERDAM - ZAANSE SCHANS - VOLENDAM -AMSTERDAM

Po zajtrku v hotelu vožnja do znamenite vasice z mlini, ogled ene izmed številni coklarn, saj izdelovanje teh lesenih obuval sodi med tradicionalne nizozemske obrti. Nato naprej do Volendama - ribiške vasice ob jezeru Ijssel. Sprehod po starem mestnem jedru, kjer obiskovalce prevzame preprostost nizozemske arhitekture in stare lesene ladje v mestnem pristanišču. Obisk ene od sirarn, kjer bomo spoznali proizvodnjo tipičnih nizozemskih produktov. Pozno popoldne vožnja v hotel v Amsterdam in večerja. Zvečer po želji vožnja do centra mesta na krajši sprehod. Vrnitev v hotel in nočitev.

4. dan: AMSTERDAM - KEUKENHOF - SCHEVENINGEN - DEN HAAG - DELFT - NEMČIJA

Po zajtrku bomo zapustili hotel in se odpeljali v Keukenhof na ogled  ene najlepših razstav cvetja na svetu. Obiskovalci se sprehajajo med čudovitimi polji tulipanov raznovrstnih oblik in barv. Na ogled je tudi drugo cvetje, ki prihaja z vseh koncev sveta. Bohoti se na gredicah in v številnih rastlinjakih. Nadaljevanje poti v Scheveningen, priljubljeno nizozemsko letovišče na obali Severnega morja in nato proti Haagu, upravnega središču Nizozemske. Tu je sedež nizozemske vlade in mednarodnega sodišča, ki domuje v Palači miru. Dalje do Delfta, kjer je doma obrt izdelovanja sinjega porcelana.

Za slovo še sprehod po simpatičnem mestnem jedru. Po končanih ogledih nočna vožnja mimo Kölna,  Nürnberga, Münchna, Salzburga proti Sloveniji.

5. dan: NEMČIJA - LJUBLJANA - NOVA GORICA

Po nočni vožnji je predvideni povratek v Ljubljano oz. Novo Gorico v dopoldanskih urah.

 

 

amsterdam-bridge