Domov arrow Izleti za skupine arrow Portugalska arrow Portugalska 5 dni

TUDI PRI NAS S TURISTIČNIM BONOM NA POČITNICE

 

Turistični bon lahko unovčite za počitnice v večini namestitev, s katerimi direktno sodelujemo in sprejemajo turistične bone. Z rezervacijo počitnic v naši agenciji dodatnih stroškov ne boste imeli.

Za več informacij nas kontaktirajte na E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript .

 

OBVESTILO

Spoštovane stranke,

obveščamo vas, da imamo do nadaljnjega pisarno odprto po sledečem urniku:

od 08:00 do 17:00 ure

Sobote in prazniki zaprto.

Za informacije izven urnika smo dosegljivi preko vseh naših elektronskih naslovov.


Portugalska 5 dni Natisni E-pošta

PORTUGALSKA

Stari portugalski rek pravi: »pridi na Portugalsko kot tujec, a odšel boš kot prijatelj«

1.dan: NOVA GORICA - BENETKE - LIZBONA

Zbirališče potnikov v Novi Gorici. Sledi avtobusni transfer do letališča Marco Polo v Benetkah in polet v Lisbono. Po pristanku na letališču in po opravljenih formalnostih se boste z avtobusom zapeljali v Lizbono in si že to popoldne ogledali največje znamenitosti po Lizboni: mestni stolp, slavolok zmage in dva dragulja pod zaščito Unesca: Belemski stolp (16.st.) in samostan Sv. Jeronimo (spomenik renesančne arhitekture) s cerkvijo, v katerih so grobnice portugalskih kraljev in sarkofag pesnika Camoesa in pomorščaka Vasca De Game.  Po ogledu sledi namestitev v hotelu v Lizboni (3*). Zvečer orientacijski sprehod z vodnikom po razsvetljenem mestu in večerja (doplačilo). Prenočevanje.

2. dan:LIZBONA - CABO DA ROCA - SINTRA - OBIDOS - ALCOBACA-NAZARE

Po zajtrku bomo zapustili Lizbono in se ob »sončni obali« popeljali skozi mondeni letovišči Estoril in Cascais do najzahodnejše točke Evrope-Cabo da Roca. Po ogledu nadaljevanje vožnje v Sintro, staro kraljevsko prestolnico, ki upravičeno velja za eno najlepših mest na Portugalskem. Ogled letne palače Pena, najlepšega primerka portugalske romantične arhitekture, zgrajene visoko nad mestecem in z razgledom daleč naokrog. Nadaljevanje vožnje ob obali Costa de Prata in postanek za ogled slikovitega, z obzidjem obdanega »modrega mesta« Obidosa. Sledi vožnja do mesta Alcobaca, znanega po cistercijanskem samostanu iz 12. st. in po ogledu še krajši postanek v nepozabni in slikoviti ribiški vasici Nazare. Vožnja do hotela, nastanitev, večerja (doplačilo) in prenočevanje.

 

3. dan: BATALHA - FATIMA - TOMAR - COIMBRA

Po zajtrku vožnja v Batalho, znano po eni najlepših gotskih cerkva na Portugalskem Santa Maria de Victoria s samostanom in znamenito nedokončano kapelo. Po ogledu vožnja do znanega romarskega središča Fátime in naprej do Tomarja, kjer nad mestom kraljuje mogočni grad-samostan reda Kristusovih vitezov, ki so ga gradili od 12.-17. st. in je s pričo visoke kulturnozgodovinske vrednosti na Unescovem seznamu kulturne dediščine. Nadaljevanje poti do najstarejšega univerzitetnega mesta Portugalske Coimbre: ogled mesta- med drugim ogled univerze, knjižnice, katedrale in starega mestnega jedra. Nastanitev v hotelu, večerja (doplačilo) in prenočevanje.

4. dan: COIMBRA-AVEIRO-PORTO
Po zajtrku vožnja v Aveiro, krajši postanek v mestu, ki ga imenujejo portugalske Benetke in naprej v Porto, drugo največje mesto, prestolnico severne Portugalske in za mnoge najlepše mesto ob Atlantiku. Ogled mesta, ki je pod zaščito Unesca: stolnica iz 12. st., borza, cerkev sv. Frančiška. Vožnja do hotela, nastanitev, večerja in prenočevanje. Zvečer priporočamo obisk lokala s tipičnim, otožno hrepenečim, portugalskim šansonom-fadom.

5. dan: PORTO-LIZBONA-BENETKE

Po zgodnjem zajtrku vožnja na letališče pri Lizboni;  polet letala na beneško letališče. Prevoz v Novo Gorico.

 

lizbona