Amsterdam 3 dni Natisni E-pošta

1.dan: LJUBLJANA  - AMSTERDAM

V zgodnjih jutranjih urah zbirališče potnikov, avtobusni prevoz do Brnika. Let z Adrio Airways proti Amsterdamu in pristanek na letališču Schipol v dopoldanskih urah. Po pristanku takoj ogled glavnega mesta Nizozemske. Sprehod po starem mestnem jedru in ogled trga Dam, Kraljeve palače, Nove cerkve, Cvetličnega trga... Popoldan še vožnja z ladjico in ogled številnih kanalov. Namestitev v hotelu. Nočitev.

2. dan: AMSTERDAM

Zajtrk. Nadaljevanje z ogledi. Obisk številnih muzejev: Rijksmuseum, nacionalni muzej, ki ga je ustanovil Napoleonov brat in hrani izjemno zbirko umetnin od 15. do 17. stoletja. Razstavljena so tudi izjemna slikarska dela Rembrandta in Vermeerja. Nato priporočamo individualni ogled van Goghovega muzeja, ki hrani največjo svetovno zbirko tega nizozemskega umetnika, ki je živel in delal tudi v Franciji. Popoldan priporočamo obisk hiše Ane Frank ali pa Rembrandtove hiše, brusilnice diamantov... Skratka možnosti je dovolj. Pred spanjem še možen sprehod po razvpiti Rdeči četrti. Nočitev.

3. dan: VELIKA HOLANDSKA TURA

Zajtrk. Za doplačilo izlet po južni Nizozemski. Ogled Delfta, prijetnega podeželskega mesteca, ki slovi po sinjem porcelanu, nato vožnja skozi Rotterdam, največje pristanišče na svetu, do Kinderdijka, kjer stoji 19 mlinov na veter. Postanek za ogled. Nato do Haaga, upravnega središča Nizozemske, kjer je v Palači miru sedež Mednarodnega sodišča. Ogled mestnih znamenitosti: Binnenhof, sedež spodnjega in zgornjega doma parlamenta, kongresni center... Postanek še v Madurodamu, kjer so na ogled makete nizozemskih znamenitosti. Dalje do Scheveninga, prijetnega letovišča ob morju, kjer si lahko med drugim ogledate akvarij, si privoščite kosilo ali pa krajši sprehod. Po ogledu vožnja proti letališču Schipol in v večernih urah let proti Ljubljani.

 

amsterdam-bridge