TUDI PRI NAS S TURISTIČNIM BONOM NA POČITNICE

 

Turistični bon lahko unovčite za počitnice v večini namestitev, s katerimi direktno sodelujemo in sprejemajo turistične bone. Z rezervacijo počitnic v naši agenciji dodatnih stroškov ne boste imeli.

Za več informacij nas kontaktirajte na E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript .

 

OBVESTILO

Spoštovane stranke,

obveščamo vas, da imamo do nadaljnjega pisarno odprto po sledečem urniku:

od 08:00 do 17:00 ure

Sobote in prazniki zaprto.

Za informacije izven urnika smo dosegljivi preko vseh naših elektronskih naslovov.


Irska 5 dni Natisni E-pošta

I R S K A

Irska, dežela neokrnjene narave - blagih vzpetin, neskončnih pašnikov in travnikov, sklanih grebenov in samotnih zalivov. Potovanje po Irski ni le izlet, ampak potovanje v preteklost, prepleteno s številnimi legendami. Otoško življenje preveva spomin na Kelte, ki so s svojim značajem in kulturo oblikovali deželo in ljudi. Domačini vas bodo prijazno sprejeli.

 

ČAS POTOVANJA: 5 dni

1. dan: NOVA GORICA -TREVISO - DUBLIN

Zbirališče potnikov v Novi Gorici. Sledi avtobusni transfer do letališča Venezia Treviso in polet v Dublin. Po pristanku na letališču in po opravljenih formalnostih se boste z avtobusom najprej zapeljali do hotela. Sledi namestitev. Že to popoldne se boste z avtobusom zapeljali v center mesta in si z vodnikom ogledali glavne znamenitosti: Trinity College (Kolidž Sv. Trojice), kjer hranijo dragoceno in nekateri pravijo najlepšo knjigo na svetu - Book of Kells (knjiga iz Kellsa). Rokopis v samostanski latinščini je prava zakladnica domišljije, humorja in opazovanja narave. Nadaljevanje mimo najlepšega parka St. Stephens Green do katedrale Sv. Patrika. Prav tako boste spoznali nabrežje reke Liffey, O'Conell in Grafton Street, National Gallery, spomenik James Joyca, cerkev Jezusovega srca. Vrnitev v hotel in večerja. Zvečer po želji orientacijski sprehod po razsvetljenem mestu oz. obisk pravega irskega puba v Temple Baru, živahnem predelu ob reki Liffey (doplačilo). Nočitev v hotelu.

 

2. dan: DUBLIN - CLONMACNOISE - GALWAY

Po zajtrku se odpravimo do svetovno znanega samostana Clonmacnoise ob reki Shannon, kjer so se zbirali menihi, da bi v skupnosti živeli v skladu s krščanskimi ideali. Po ogledu nadaljevanje poti med razgibanimi zelenimi griči do Galwaya, ribiškega mesteca ob Atlantiku. Sledi ogled mesta. Nastanitev v pokrajini Galway, večerja v hotelu in prenočevanje.

3. dan: GALWAY - CLIFFS OF MOHER - ADARE - KILKENNY

Po zajtrku vožnja po pokrajini Burren, ki je irski kraški fenomen, do Cliffs of Moher-Moherskih pečin, veličastnega prepadnega skalovja, ki je nekaj posebnega pa naj sije sonce ali pada dež. Nadaljevanje poti do gradu Bunratty in obisk muzeja na prostem Folk Park, kjer je prikazano življenje tipičnega irskega podeželja. Po ogledu vožnja mimo Limericka do slikovite vasice Adare, kjer si bomo privoščili kratek sprehod. Nadaljevali bomo pot do pokrajine Kilkenny Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

4. dan: KILKENNY - WICKLOW - BRAY - DUBLIN

Po zajtrk v hotelu vožnja do mesta Kilkenny, na ogled mogočnega gradu, ki je bil v lasti družine Butler in kjer se je sestajal zgodnji irski parlament. Na poti nazaj vožnja do hribovite pokrajine Wicklow. Področje je znano kot čudovit irski vrt s terasami. Slikovita hribovita pokrajina je bila prizorišče mnogih filmov posnetih o Irski. Po končanih ogledih vožnja ob vzhodni obali Irske do priljubljenega letovišča dublinčanov, mesteca Bray kamor sta zahajala tako Oscar Wilde kot James Joyce. Krajši postanek bo obali, nato vožnja do hotela v Dublin. Večerja v hotelu in nočitev.

5. dan: DUBLIN -TREVISO - NOVA GORICA

Zadnji dan, prevoz na letališče v Dublinu. Polet letala in pristanek v Trevisu ob. Sledi avtobusni transfer do Nove Gorice.