TUDI PRI NAS S TURISTIČNIM BONOM NA POČITNICE

Turistični bon lahko unovčite za počitnice v večini namestitev, s katerimi direktno sodelujemo in sprejemajo turistične bone. Z rezervacijo počitnic v naši agenciji dodatnih stroškov ne boste imeli.

Za več informacij nas kontaktirajte na E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript .


OBVESTILO

Spoštovane stranke,

obveščamo vas, da je pisarna od 26.10.2020 do nadaljnjega ZAPRTA.

 Za vas smo dosegljivi preko vseh naših elektronskih naslovov.  

 Hvala za razumevanje in ostanimo POZITIVNI ! 

Korzika 4 dni Natisni E-pošta

K O R Z I K A

4 dni/2 nočitvi

1. dan: NOVA GORICA - LIVORNO

Odhod avtobusa ob 23.00 iz Nove Gorica, z zbirališča po dogovoru. Vožnja preko mejnega prehoda ter dalje mimo Benetk, Bologne, Firenc do Livorna. Vmes krajši postanki za osvežitev.

2. dan: LIVORNO - BASTIA - PORTO VECCHIO - BONIFACIO - SARTENE - AJACCIO
Predviden prihod v Livorno ob okrog 06.00 in vkrcanje na ladjo. Odhod proti Bastiji ob 08.15. Pristanek na 'otoku lepote' okoli 12.15. Po izkrcanju vožnja proti jugu otoka do Bonifacia. Mesta se drži ime 'korziški Gibraltar' zaradi nenavadne lege na strmih apnenčastih skalah in ozkega morskega kanala, ki si ga deli z nasproti ležečo Sardinijo. Mesto nosi ime po Bonifaciu, toskanskem markizu. Ogled mesta, ki je ohranilo izrazito italijanski temperament. Nato vožnja po redko naseljeni hriboviti pokrajini. Krajši postanek v Sartènu, hribovski vasici, ki jo je francoski pisatelj Prosper Mérimée imenoval za 'najbolj korziško med vsemi mesti Korzike'. Pokušnja znanega sartenskega vina in tipičnih korziških likerjev v eni od prijetnih vinskih kleti. Po ogledu nadaljevanje poti mimo Propriana v notranjost otoka, v Ajaccio, ki leži na zahodni obali in ima obliko amfiteatra. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja v hotelu in nočitev.

3. dan: AJACCIO - CORTE - BASTIA

Zajtrk. Krajši ogled starega mesta, čigar zgodovina je povezana z Napoleonom. Med drugimi si boste ogledali tudi njegovo rojstno hišo. Nato vožnja v notranjost otoka, po pokrajini, posejani z majhnimi kamnitimi vasicami, kjer postrežejo z lokalnimi produkti, kot so vino in sir, v Corte. To slikovito majhno mestece se ponaša s prvo univerzo na otoku, zaradi česar mu pripada privilegij naziva kulturne prestolnice. Po sprehodu še osupljiv pogled na Citadelo in grad, ki je vklesan v živo skalo, ter nadaljevanje poti v Bastio. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. dan: BASTIA - LIVORNO - NOVA GORICA
Zajtrk. Dopoldne sprehod po mestu oz. prosto za samostojno potepanje ali manjše nakupe spominkov. Odhod ladje na relaciji Bastia-Livorno ob 13.30 in prihod ob 17.30. Vožnja proti domu po isti poti kot ob prihodu. Vmes krajši postanki za osvežitev. Prihod v Novo Gorico v poznih nočnih urah, oziroma zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne.