Domov arrow Izleti za skupine arrow Francija arrow Alzacija- Najlepša francoska vinska cesta

TUDI PRI NAS S TURISTIČNIM BONOM NA POČITNICE

 

Turistični bon lahko unovčite za počitnice v večini namestitev, s katerimi direktno sodelujemo in sprejemajo turistične bone. Z rezervacijo počitnic v naši agenciji dodatnih stroškov ne boste imeli.

Za več informacij nas kontaktirajte na E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript .

 

OBVESTILO

Spoštovane stranke,

obveščamo vas, da imamo do nadaljnjega pisarno odprto po sledečem urniku:

od 09:00 do 16:00 ure

Sobote in prazniki zaprto.

Za informacije izven urnika smo dosegljivi preko vseh naših elektronskih naslovov.


Alzacija- Najlepša francoska vinska cesta Natisni E-pošta

Alzacija- Najlepša francoska vinska cesta

1. dan: NOVA GORICA-STRASBOURG

Odhod iz Nove Gorice v jutranjih urah. Vožnja mimo Vidma, Beljaka, Salzburga, Münchna, Stuttgarta v Strasbourg. Po prihodu avtobusni panoramski ogled mesta, ki se v novem delu ponaša z mnogimi zgradbami Evropske Unije, v starem delu pa je ohranil bogato kulturno dediščino. Nastanitev v hotelu. Sprehod do "Petite France", kot imenujejo stari del mesta. Ogled čudovite stolnice iz rožnatega vogeškega kamna. Predlagamo tipično alzaško večerjo v eni od mnogih prijetnih restavracij (doplačilo). Prenočevanje.

2. dan:  STRASBOURG-OBERNAI-HAUT KOENIGSBOURG-SELESTAT

Zajtrk. Po krajši vožnji v Obernai, mestece ob vznožju svete gore Mont Ste Odile, obkrožene z vinogradi. Sprehod po ozkih ulicah, obdanih s slikovitimi alzaškimi hišami, ki ga bomo zaključili s pokušino dobre kapljice. Dalje proti gradu Haut-Koenigsbourg, trdnjavi iz 12. stoletja, ki se mogočno dviga iz skalovja in kraljuje nad Alzaško nižino (doplačilo). Prihod v Sélestat in večerja po želji. Nastanitev v mestu ali okolici. Prenočevanje.

3. dan: SELESTAT-RIBEAUVILLE-RIQUEWIHR-COLMAR

Po zajtrku ogled srednjeveškega mesteca Sélestat, ki je bogato z renesančno arhitekturo in se ponaša z znano humanistično knjižnico. Pot bomo nadaljevali v Ribeauvillé in nato v Riquewihr, ki naj bi bila s premnogimi tlakovanimi cestami in trgi ter tipičnimi hišami najlepši mesteci na področju vinske ceste. Po ogledu in pokušini dobre kapljice, vožnja v Colmar, tipično alzaško mesto obdano z vinogradi in Vogezi in je središče pridelave alzaških vin. Po ogledu še pokušina dobre kapljice v eni od mnogih vinskih kleti. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja po želji. Prenočevanje.

4. dan: COLMAR-MULHOUSE-LJUBLJANA

Zajtrk. Vožnja v Mulhouse, drugo največje mesto v Alzaciji, znanem po tekstilni industriji, bogatih muzejih itd. Krajši ogled in vožnja mimo Münchna, Avstrije v Slovenijo. Prihod v Novo Gorico v poznih večernih urah.