Domov arrow Izleti za skupine arrow Nemčija arrow Gradovi Bavarske 3 dni
Gradovi Bavarske 3 dni Natisni E-pošta

GRADOVI BAVARSKE

1.dan: NOVA GORICA-INNSBRUCK-OBERAMMERGAU

Odhod avtobusa ob 05:00 z zbirališča po dogovoru. Vožnja v smeri proti CORTINI D'AMPEZZO mimo BRUNICA in BRENNER-ja do INNSBRUCKA - Tirolske prestolnice ob Innu, s krajšimi vmesnimi postanki. Daljši postanek za ogled mestnega središča ter nadaljevanje vožnje do GARMISH PARTENKIRCHENA, znanega smučarskega središča in letovišča. S potjo nadaljujemo proti Bavarski do mesta ETTAL. Ogledali si bomo mogočni benediktinski samostan in cerkev, zanimivost pa je, da tamkajšnji menihi še danes izdelujejo zdravilne zeliščne likerje po pradavnih receptih. Nato nas bo pot popeljala do znamenite odročne alpske vasi OBERAMMERGAU, kjer se vsakih deset let zberejo množice ljudi iz vseh koncev sveta in si ogledajo znamenite »Pasionske igre«, ki jih kljub prepovedim in raznovrstni težavam uprizarjajo že celih 350 let. Vožnja do hotela, namestitev in večerja.

2. dan: WIES-LINDERHOF-NEUSCHWANSTEIN

Po zajtrku se bomo odpeljali novim doživetjem naproti. Zapeljali se bomo do zanimive vasice WIES, kjer si bomo ogledali najlepšo rokoko cerkev v Nemčiji. S potjo nadaljujemo do bleščečega rokokojskega dvorca LINDERHOF, ki stoji kakor biser sredi neokrnjene narave. In še zadnji ogled najlepšega in najslovitejšega gradu Ludvika II. Bavarskega, NEUSCHWANSTEIN, ki je po mnenju mnogih najbolj čaroben grad na svetu: njegovi slonokoščeno beli stolpiči so od daleč videti tako krhki in neresnični, kot bi bili iz sladkorne pene. Znameniti Walt Disney ga je uporabil kot grad, v katerem je živela Trnjulčica. V večernih urah vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3.dan: CHIEMSEE-HALLEIN-NOVA GORICA

Po zajtrku vožnja po idilični pokrajini Bavarske mimo Bad Tolza do jezera CHIEMSEE, do kraja PRIEN, od koder se bomo z ladjico popeljali na otok HERRENINSEL in obiskali grad Ludvika II. Bavarskega - BAVARSKI VERSAILLES, kot ga mnogi imenujejo. Sledi nadaljevanje potovanja mimo SALZBURGA do HALLEIN-a, mesteca, ki še danes slovi po solnih rudnikih. Postanek in ogled znamenitega rudnika soli, oblekli se bomo v zaščitne obleke in se z rudarskim vozom odpeljali globoko pod zemljo do slanega jezera. Po ogledu bomo pot nadaljevali proti domu, s krajšimi postanki. Prihod domov je predviden v večernih urah.