Domov arrow Izleti za skupine arrow Nemčija arrow Gradovi Bavarske 2 dni

TUDI PRI NAS S TURISTIČNIM BONOM NA POČITNICE

 

Turistični bon lahko unovčite za počitnice v večini namestitev, s katerimi direktno sodelujemo in sprejemajo turistične bone. Z rezervacijo počitnic v naši agenciji dodatnih stroškov ne boste imeli.

Za več informacij nas kontaktirajte na E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript .

 

OBVESTILO

Spoštovane stranke,

obveščamo vas, da imamo do nadaljnjega pisarno odprto po sledečem urniku:

od 08:00 do 17:00 ure

Sobote in prazniki zaprto.

Za informacije izven urnika smo dosegljivi preko vseh naših elektronskih naslovov.


Gradovi Bavarske 2 dni Natisni E-pošta

GRADOVI BAVARSKE

1.dan: NOVA GORICA-HALLEIN-HERRENINSEL-PEISSENBERG

Odhod avtobusa ob 04:00 iz Nove Gorice. Vožnja do HALLEIN-a, mesteca, ki še danes slovi po solnih rudnikih. Postanek in ogled znamenitega rudnika soli, oblekli se bomo v zaščitne obleke in se z rudarskim vozom odpeljali globoko pod zemljo do slanega jezera. Sledi nadaljevanje potovanja mimo SALZBURGA. V kolikor bo čas dopuščal postanek v mestu. Nadaljevaje poti do ORLOVEGA GNEZDA. Ogled. Vožnja do hotela v Peissenbergu, namestitev in večerja.

 

2. dan: PEISSENBERG -LINDERHOF-NEUSCHWANSTEIN-INNSBRUCK-NOVA GORICA

Po zajtrku se bomo odpeljali novim doživetjem naproti. Zapeljali se do bleščečega rokokojskega dvorca LINDERHOF, ki stoji kakor biser sredi neokrnjene narave. In še zadnji ogled najlepšega in najslovitejšega gradu Ludvika II. Bavarskega, NEUSCHWANSTEIN, ki je po mnenju mnogih najbolj čaroben grad na svetu: njegovi slonokoščeno beli stolpiči so od daleč videti tako krhki in neresnični, kot bi bili iz sladkorne pene. Znameniti Walt Disney ga je uporabil kot grad, v katerem je živela Trnjulčica. S potjo nadaljujemo do mesta ETTAL. V kolikor bo čas dopuščal si bomo ogledali mogočni benediktinski samostan in cerkev, zanimivost pa je, da tamkajšnji menihi še danes izdelujejo zdravilne zeliščne likerje po pradavnih receptih. Pozno popoldne se odpravimo proti domu, s postankom v GARMISH PARTENKIRCHENU, znanem smučarskem središču in letovišču in v INNSBRUCKU - Tirolski prestolnici ob reki Inn. Vožnja v smeri proti prelazu BRENNER, mimo BRUNICA in CORTINE D'AMPEZZO s krajšimi vmesnimi postanki. Prihod domov je predviden v večernih urah.