Berlin 4 dni Natisni E-pošta

B E R L I N

 

1. dan: NOVA GORICA - BERLIN

V popoldanskih urah zbirališče potnikov ter vožnja preko Italije, Avstrije in Nemčije do Berlina. Vožnja bo trajala približno 14-15 ur s postanki. Nočna vožnja.

 

2. dan: BERLIN

Po prihodu v Berlin v jutranjih urah sledi postanek za osvežitev. Zatem vožnja do mesta in orientacijski ogled mestnih znamenitosti: Brandenburška vrata-ponosni simbol nekdanjne prestolnice imperija, Reichstag, promenada Unter den Linden (do II. svetovne vojne srce Berlina, še danes pa osrednja os mesta), državna opera, Humboldtova univerza (povezana z imeni, kot sta Wilhelm von Humboldt in Albert Einstein), Alexander-Platz - arhitektonsko in družabno središče bivšega Vzhodnega Berlina,... Pozno popoldan nastanitev v hotelu in nočitev.

 

3. dan: BERLIN - POTSDAM - BERLIN

Po zajtrku v hotelu vožnja v središče Berlina in ogled muzejskega otoka (npr. Egipčanskega, ki hrani kip kraljice Nefretete, Pergamon, stari muzej, stara galerija). Popoldan vožnja do Potsdama na ogled parka in dvorca Sanssouci in eno najlepših rokokojskih palač v Nemčiji. Zvečer prevoz do luke in približno 2-3 urna vožnja po reki Spree z večerjo. Med vožnjo si bomo ogledali znamenitosti Berlina z reke, predvsem zgradbe, ki so nastale v času, ko je Berlin postal ponovno prestolnica. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

 

4. dan: BERLIN - NOVA GORICA

Po zajtrku v hotelu odhod iz Berlina proti domu. Prihod domov v poznih večernih oz. jutranjih urah naslednjega dne.