Domov arrow Izleti za skupine arrow Srbija arrow Beograd Novi Sad - 3 dni

TUDI PRI NAS S TURISTIČNIM BONOM NA POČITNICE

 

Turistični bon lahko unovčite za počitnice v večini namestitev, s katerimi direktno sodelujemo in sprejemajo turistične bone. Z rezervacijo počitnic v naši agenciji dodatnih stroškov ne boste imeli.

Za več informacij nas kontaktirajte na E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript .

 

OBVESTILO

Spoštovane stranke,

obveščamo vas, da imamo do nadaljnjega pisarno odprto po sledečem urniku:

od 08:00 do 17:00 ure

Sobote in prazniki zaprto.

Za informacije izven urnika smo dosegljivi preko vseh naših elektronskih naslovov.


Beograd Novi Sad - 3 dni Natisni E-pošta

B E O G R A D    

1.dan: NOVA GORICA - BEOGRAD

Odhod avtobusa z zbirališča po dogovoru. Vožnja mimo Zagreba in po avtocesti mimo Slavonskega Broda in Sremske Mitrovice v BEOGRAD, kamor bomo prispeli v popoldanskih urah. Najprej se bomo zapeljali na Kalamegdan, od koder je čudovit pogled na mesto; sprehod po znameniti beograjski trdnjavi, nato pa spust v mestno središče in ogledi: Trg republike z zveznim parlamentom, mestna hiša, Terazije, Študentski trg, Varoš kapija, Novi Beograd, Narodno gledališče, Narodni muzej, dvor kneginje Ljubice, stolnica, pravoslavna cerkev Sv. Save; seveda pa se bomo peljali tudi na Dedinje, mimo muzeja 25. maja in Hiše cvetja. Proti večeru nastanitev v hotelu in nekaj časa za osvežitev. Večerjo nam bodo pripravili v eni izmed številnih odličnih restavracij na Skadarliji, ob zvokih žive glasbe. Možnost obiska pestrega nočnega življenja. Nočitev v hotelu.

2. dan: AVALA - TOPOLA - OPLENAC

Po zajtrku se bomo odpeljali v Šumadijo, še prej pa postanek na planini AVALA, kjer si bomo ogledali spomenik »Neznanemu junaku«, delo priznanega kiparja Ivana Meštroviča. Naslednji postanek bo v TOPOLI, mestu, ki mu pravijo tudi srce Šumadije. Ogled mesta, ki se je nekoč hrabro upiralo turškim krvnikom in bilo celo središče upora. Nato še v OPLENAC, kjer bomo obiskali mavzolej Karađorđevičev in cerkev Sv. Jurija. Vrnitev preko Aranđelovca v Beograd. Pred večerjo še čas za osvežitev in krajši počitek. Zvečer nas bodo pogostili na Adi Ciganliji, v restavraciji na enem od splavov, kjer traja zabava do jutranjih ur.

3.dan: SREMSKI KARLOVCI - NOVI SAD - NOVA GORICA

Po zajtrku slovo in vožnja v Vojvodino, žitnico Jugoslavije. Naprej postanek v SREMSKIH KARLOVCIH in ogled mestnega središča s katedralo, v patriarhijski kleti pa nam bodo pripravili degustacijo vin in žganja. Sledi ogled znamenite Petrovaradinske trdnjave »Gibraltar na Dunavu«, ki dominira nad NOVIM SADOM. Sledi kosilo »alaski ručak« v čardi na obali Donave. Za zaključek naših ogledov pa še mimo samostana Hopovo, ki je eden najlepših samostanov novejše srbske arhitekture. Po ogledih vožnja do Sremske Mitrovice, kjer se bomo ponovno priključili na avtocesto in pot nadaljevali v smeri Zagreba in Slovenije. Prihod domov je predviden v poznih nočnih urah oz. prvih jutranjih urah naslednjega dne.