Domov arrow Izleti za skupine arrow Hrvaška arrow Makarska - Dolina Neretve - Sarajevo - 3 dni
Makarska - Dolina Neretve - Sarajevo - 3 dni Natisni E-pošta

MAKARSKA - DOLINA NERETVE - SARAJEVO

 

1. dan: NOVA GORICA - SPLIT - MAKARSKA

Odhod avtobusa iz Nove Gorice v zgodnjih jutranjih urah, z zbirališča po dogovoru. Vožnja proti hrvaški meji s krajšimi vmesnimi postanki mimo Rijeke in Senja, ter dalje po slikoviti Jadranski magistrali mimo Zadra in Šibenika do Splita. Postanek za ogled mesta, ostankov obzidja ter Dioklecijanove palače. Nekaj časa za sprehod po splitski rivi, morda se boste povzpeli na bližnjo razgledno teraso, od koder je lep pogled na mesto in okolico. Sledi vožnja proti Makarski rivieri. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: MAKARSKA - DOLINA NERETVE - MOSTAR - SARAJEVO

Zajtrk v hotelu. Pred vami bo prijeten dan, saj se boste odpravili v dolino reke Neretve. Tu vas bodo sprejeli prijazni domačini, kjer vam bodo pripravili progam s pravo zabavo. Poizkusili se boste kot pravi obiralci mandarin. Seveda ne boste ostali samo pri tem. Občudovali boste čudovito naravo te doline, skrite rokave in kanale reke Neretve. Po končanih ogledih nadaljevanje poti ob reki Neretvi do izvira reke Bune, kjer iz zelene pečine v eni sekundi priteče 36 m3 vode. Nadaljevanje do mesta Mostar. Postanek za ogled glavnih znamenitosti: most Sultan Sulejmana, Stari most - porušen leta 1993, Karadoz - Begova džamija , Mehmed Pašina džamija... Po končanih ogledih vožnja v prestolnico BIH -  Sarajevo. Sledi namestitev v hotelu. Zvečer se boste odpravili na večerjo v Baščaršijo, kjer vam bodo v tipičnem lokalu postregli z njihovimi specialitetami. Nočitev v hotelu. 

3. dan: SARAJEVO - NOVA GORICA

Po zajtrku v hotelu vas čaka ogled Sarajeva. Sprehodili se boste po mestu in si ogledali glavne znamenitosti, med katere sodijo Gazi Husrev - begova džamija iz 16. stol., Careva džamija z medreso, arkadnim dvoriščem in kupolasto streho, stara pravoslavna cerkev, Univerzitetna knjižnica iz 19. stol., ki je bila nekoč mestna hiša, tipična muslimanska mestna hiša - Svrzina kuča ter Principov most, ki danes nosi staro ime Latinska čuprija. Po ogledih pa slovo od bosanske prestolnice in povratek proti domu s krajšimi vmesnimi postanki. Prihod domov je predviden v poznih večernih oz. nočnih urah.