Domov arrow Izleti za skupine arrow Hrvaška arrow Križarjenje po Kvarnerju

TUDI PRI NAS S TURISTIČNIM BONOM NA POČITNICE

 

Turistični bon lahko unovčite za počitnice v večini namestitev, s katerimi direktno sodelujemo in sprejemajo turistične bone. Z rezervacijo počitnic v naši agenciji dodatnih stroškov ne boste imeli.

Za več informacij nas kontaktirajte na E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript .

 

OBVESTILO

Spoštovane stranke,

obveščamo vas, da imamo do nadaljnjega pisarno odprto po sledečem urniku:

od 09:00 do 16:00 ure

Sobote in prazniki zaprto.

Za informacije izven urnika smo dosegljivi preko vseh naših elektronskih naslovov.


Križarjenje po Kvarnerju Natisni E-pošta

Križarjenje po Kvarnerju

Krk-Grgur-Goli Otok

         

Odhod avtobusa iz Nove Gorice ob 05,30. Vožnja mimo Reke in Kraljevice čez Krški most na otok Krk do mesteca Punat. Tukaj se bomo vkrcali na ladjo ter zapluli dvema otokoma naproti. Pluli bomo skozi Senjska vrata, mimo nenaseljenega otoka Prvić na otok Sveti Grgur, majhen idilični otoček, kjer se radi ustavljajo poletni turistični morjeplovci. Na otoku je bilo hudo žensko politično taborišče. Po ogledih nadaljevanje plovbe na Goli otok. Že samo ime pove, da je otok skoraj neporaščen ter neposeljen. Na Golem otoku nikoli ni bilo stalnih bivališč, le kakšno kamnito zaklonišče, v katero so se zatekli pastirji, ki so z bližnjega Raba pripeljali ovce na skromno pašo. Živahneje je na otoku postalo šele v 20.stoletju. Že v prvi svetovni vojni je bilo tukaj, taborišče vojnih ujetnikov, po letu 1949 pa zloglasni jugoslovanski zapor političnih obsojencev. Za dobro vzdušje na ladji bo poskrbela posadka ladje, ki nam bo pripravila tudi kosilo. Nadaljevanje plovbe ob otoku Krku, s pogledom na prekrasne zalive in plaže. Nato se bomo vrnili v Punat, kjer nas bo čakal naš avtobus. Vrnitev v Novo Gorico po isti poti.