Domov arrow Posebna ponudba arrow IZLET V TRST, sobota 3. marca 2018
IZLET V TRST, sobota 3. marca 2018 Natisni E-pošta
Izlet v Trst in okolico z aromo omamne italijanske kave, z razgledom na tržaški zaliv in spominom na čas Marije Terezije! Ste pripravljeni na izlet v Trst? Ko zaslišite besedo »Trst«, katera je vaša prva asociacija? Trg Ponterosso, Openski tramvaj, Rižarna, grič Sv. Justa, zamejski Slovenci, prometni kaos…? Ali ste se spomnili na kavo? In zakaj ravno na kavo?
trst-izlet1
trst-izlet2

Odhod avtobusa iz Nove Gorice ob 08.00 uri ter nadaljevanje naše poti do Trsta, ki  je eno tistih mest, kjer se na prav poseben način prepletata razburkana zgodovina in sodobni mestni utrip. Za turista je to vsekakor super kombinacija! Največji trg Piazza Unità d’Italia predstavlja srce mesta, ki ga obdaja šest veličastnih palač. Tam najdete tudi razkošno fontano, postavljeno v 18. stoletju, ki simbolizira štiri tedaj znane celine. Sprehod po Ponte Rosso, mimo mestne hiše… V številnih kavarnah s pogledom na trg  boste lahko popili espresso ali aperitivo ter se prepustili čudovitemu vrvežu mesta. Sledi obisk Rižarne, ki je  stavba, v kateri so najprej luščili riž, leta 1943 pa so jo nacisti spremenili v koncentracijsko taborišče. Leta 1944 so v notranjosti zgradili krematorijsko peč, v kateri so sežgali ogromno število ljudi. Vožnja na grič Sv. Justa. Zgodovina Trsta naj bi se začela ravno na griču Sv. Justa. Tu so našli ostanke rimskega amfiteatra, slavolok in rimsko cesto, ohranjen je tudi edini obrambni stolp mogočnega obzidja. Na vrhu, kjer danes kraljuje grajska utrdba in katedrala pa so lepo vidni ostanki rimske bazilike in forum. Od tu se razteza prečudovit pogled na samo mesto Trst.
Naše potepanje po Trstu bomo zaključili z vožnjo do prelepega izvira reke Timav. Vračanje nazaj proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

CENA:  16,00 €  minimalno št. potnikov 45
20,00 €  minimalno št. potnikov 29
27,00 €  minimalno št. potnikov 19

CENA VKLJUČUJE: prevoz z udobnim turističnim avtobusom, cestne in ostale pristojbine, stroški vodenja izleta (vodnik z licenco), organizacija izleta in DDV.

CENA NE VKLJUČUJE: vstopnina za grad Sv. Justa 3,00 Eur (po želji stranke riziko odpovedi 7,00 Eur na osebo, po želji zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco 3,33 Eur na osebo,), vse kar ni navedeno pod cena vključuje.

PRIJAVE sprejemamo v naši poslovalnici. Ob prijavi plačate stroške rezervacije, v višini 30 % cene turističnega aranžmaja (za zaključene skupine po dogovoru), preostali del pa najkasneje 8 dni pred odhodom.
SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE, ki so sestavni del programa in pogodbe/voucherja, najdete na naši spletni strani www.mivax.si